Κακοκαιρία «Ελπίς»: “Λευκό τοπίο” πολλές περιοχές της χώρας – Χιονίζει και στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», η οποία φέρνει χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χιονίζει και στην Αττική σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό, ενώ οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και στα βόρεια προάστια αλλά και σε περιοχές όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Από το πρωί χιονίζει στα ανατολικά ηπειρωτικά. Το μέτωπο της κακοκαιρίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ανατολική και κεντρική Θεσσαλία προς την Αττική και τη Βοιωτία, αλλά και σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Ανατολική Πελοπόννησο.

Στα ορεινά σημειώνονται χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρο καταγράφονται βροχές και χιονόνερο. Τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν λίγο τα φαινόμενα, ενώ την Κυριακή θα υπάρχουν χιονοπτώσεις στο Αιγαίο, αλλά και στην Αττική στα ορεινά και τα βόρεια προάστια.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας έρχεται από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με πυκνές χιονοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Χιονίζει στα Άνω Τρίκαλα και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ενόψει των διαδοχικών κυμάτων του μετώπου κακοκαιρίας “Ελπίς” σύμφωνα με το korinthostv.gr.

Xιονίζει αυτή την ώρα στα Τρίκαλα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και στο Καισάρι Κορινθίας.

κακοκαιρία- Κορινθία

κακοκαιρία Ελπίς- Κορινθία

Χιόνια και πολικό ψύχος στην Εύβοια

Η κακοκαιρία «Ελπίς» δείχνει τα δόντια της στην Εύβοια με χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και τσουχτερό κρύο.

Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την ώρα σε όλα τα χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.
Οι περιοχές Ράχη, Στρόπωνες, Αγία Σοφία, Γλυφάδα, Άγιος Αθανάσιος, Κοντοδεσπότι και ο Άγιος έχουν αρκετό χιόνι ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονισμένος και ο Άγιος πριν από το Προκόπι

Κακοκαιρία Ελπίς- Εύβοια

Στα λευκά έχει ντυθεί η ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Σέτας στην Εύβοιας.

Σε ολονύχτια επιφυλακή η πρόεδρος της Κοινότητας, Βαγγελίτσα Αργύρη καθώς μαζί με τους χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων προχώρησαν στο συντονισμό των επεμβάσεων για την περιοχή σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα από το χιονιά.

Κακοκαιρία Ελπίς - Εύβοια

“Δεν έχουμε προβλήματα για την ώρα, χιονίζει και έχει ισχυρούς ανέμους. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Είμαστε σε επιφυλακή και απόλυτη συνεννόηση με τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να παρέμβουμε όπου υπάρξει πρόβλημα”, δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Σέτας.

Πυκνή χιονόπτωση και στη Στενή Ευβοίας

Ίδια εικόνα και σε χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με το χιόνι να πέφτει ασταμάτητα και να έχει σκεπάσει τα πάντα όπως στο χωριό Κουρκουλοί.

Κακοκαιρία Ελπίς- Εύβοια

Το… έστρωσε στη Φλώρινα

Η χιονόπτωση, που είναι έντονη κατά διαστήματα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και τη χαμηλή θερμοκρασία (-1), δημιουργούν άκρως χειμερινές συνθήκες στη Φλώρινα.

κακοκαιρία - Φλώρινα

κακοκαιρία Ελπίς- Φλώρινα

Το δύσκολο σκέλος, ωστόσο, θα είναι τις επόμενες ώρες και ημέρες όπου αναμένονται θερμοκρασίες που θα αγγίζουν και τους -15 βαθμού Κελσίου, σύμφωνα με το neaflorina.gr. Αυτονόητο είναι, επίσης, πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις οδηγών και πεζών, καθώς έχει χιόνι και παγετό.

Χιόνι και στα ορεινά της Ηπείρου

Πυκνή χιονόπτωση εκδηλώθηκε στα ορεινά της Ηπείρου από τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα οι κάτοικοι σήμερα να ξύπνησαν στα… λευκά.

κακοκαιρία Ελπίς - Ήπειρος

Συνηθισμένο στο βαρύ χειμώνα το Δίστρατο όπου μέσα σε λίγη ώρα ντύθηκε στα λευκά, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Στα… άσπρα περιοχές της Αττικής

Από νωρίς το πρωί ρίχνει χιόνι στα Βίλια. Το έχει στρώσει περίπου 10 εκατοστά και οι κάτοικοι έχουν προμηθευτεί ξύλα και γεννήτριες σε περίπτωση που υπάρξουν διακοπές ρεύματος.

Άσπρο τοπίο και η Ιπποκράτειος Πολιτεία, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν σπεύσει να απολαύσουν το χιόνι. Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και σε Μαρούσι και Παγκράτι.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα εξελιχθεί έως τα ξημερώματα της Κυριακής και πού θα χιονίσει

Η κακοκαιρία «Ελπίς» δείχνει ήδη… τα δόντια της. Τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται αρχικά σήμερα ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα.

Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη, όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω από τα 600-800 μέτρα.

κακοκαιρία Ελπίς - χάρτης

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Κακοκαιρία Ελπίς- χάρτης

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.