Μ. Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται τρίτη δόση στα παιδιά – Στηρίζει το άνοιγμα των σχολείων

Δεν υπάρχει σύσταση για αναμνηστική  τρίτη δόση, στα παιδιά κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου. Τρίτη δόση προβλέπεται μόνο για όσα παιδιά  βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, επεσήμανε, κατά την διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Επίσης,σχολιάζοντας μια  μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου και αφορά σε παιδιά 5 έως 11 ετών, που εμβολιάστηκαν  με pfizer, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την προστασία και αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι εάν έχει χορηγηθεί πρώτη δόση και ακολουθήσει νόσηση, δεν χρειάζεται επιπλέον δόση.

Για τη νόσο MIS-C τόνισε ότι είχε επισημανθεί ο σπάνιος και υπαρκτός κίνδυνος, αλλά σύμφωνα με μελέτη από τις ΗΠΑ, δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer προστατεύουν σε ποσοστό 91% από το σύνδρομο αυτό.

Αναφερόμενη στην εκρηκτική διασπορά της Όμικρον  σημείωσε ότι το ένδεχόμενο  τέταρτης δόσης εμβολίου θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου στήριξε το άνοιγμα των σχολείων με σχολιάζοντας πως «το μέλλον της επόμενης γενιάς εξαρτάται από την ανεμπόδιστη εκπαίδευση».

 

180.000 ραντεβού από τους άνω των 60

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών, εξέφρασε από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιδας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους,  καθώς όπως  είπε μετά την απόφαση της υποχρεωτικότητας  εμβολιασμού για τους άνω των 60 κλείστηκαν 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Αυτήν την στιγμή στην χώρα μας πλήρως εμβολιασμένοι είναι 7.150.000 πολίτες- ποσοστό 68,1% επί του συνολικού πληθυσμού και 77,7% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Να σημειωθεί, πως τα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα  πλησίασαν τα 28.000, ενώ ψηλα ήταν και τα νούμερα των θανάτων με 85 νκρούς,.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.