Tο παρασκήνιο των νέων μέτρων και το επικρατέστερο σενάριο

Νέα μέτρα φέρνει η επέλαση της Όμικρον που οδήγησε σε «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού. Σημειώνεται ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 21.657 νέα κρούσματα, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τις 12 το μεσημέρι είχαν επιβεβαιωθεί από τον ΕΟΔΥ τουλάχιστον 27.000 μολύνσεις.

Η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση που θα λάβει άμεσα τις αποφάσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Νωρίτερα σήμερα, προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρών στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας. Βασικό θέμα ήταν η επανεξέταση των μέτρων, που αρχικά ήταν να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για την ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον.

Συνολικά τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 6.00 το πρωί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, συζητείται και κατά πάσα πιθανότητα θα ληφθεί η απόφαση, να σταματήσει η μουσική στα νυχτερινά κέντρα και την εστίαση από απόψε.

Μητσοτάκης Τσιόδρας μέτρα

Τα σενάρια για τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πιο «σκληροπυρηνικός» που τάσσεται υπέρ της άμεσης εφαρμογής των μέτρων είναι  ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθεί να παραμείνει ανοιχτή η διασκέδαση και η εστίαση υπό όρους. Ο κ. Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας ουσιαστικά την αγορά ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστήριξε στη σύσκεψη με τους ειδικούς ότι πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή για να μην σταματήσει η μουσική από τώρα και να αποφασιστεί μια πιο ήπια διαχείριση της κατάστασης .

Άδωνις Γεωργιάδης ΣΥΡΙΖΑ

Η λύση που προκρίνει είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να λειτουργήσουν τα μαγαζιά έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά με μουσική, και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να δοθεί μια «παράταση» και να λειτουργήσουν έως τις 2 τα ξημερώματα, με λιγότερο κόσμο και μόνο καθήμενους πελάτες. Οι ειδικοί φαίνεται πως είναι αντίθετοι και επιμένουν στην απαγόρευση της μουσικής.

Απ’  ότι φαίνεται το επικρατέστερο σενάριο είναι τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά με το συγκεκριμένο ωράριο, όμως θα λειτουργούν όλες τις ημέρες χωρίς μουσική, ξεκινώντας από απόψε, πιθανότατα. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει πως τα κέντρα διασκέδασης δεν θα λειτουργήσουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.