“Όμικρον”: Αυτό είναι το νέο σύμπτωμα που παραπέμπει στην πιο μεταδοτική παραλλαγή

Καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, άνθρωποι που μολύνονται από αυτήν την παραλλαγή του κορονοϊού παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα του ιού, τα οποία δεν είχαν αναφερθεί σε προηγούμενες μεταλλάξεις.

Μάλιστα, τα συμπτώματα της Όμικρον φέρεται να είναι πολύ διαφορετικά, ενώ σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Mirror, ένα δερματικό εξάνθημα μπορεί να είναι ενδεικτικό ότι κάποιος έχει μολυνθεί από αυτήν την παραλλαγή του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι αρκετά διαφορετικά από τα συνηθισμένα του κορονοϊού, που περιλαμβάνουν έντονο βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της όσφρησης και της γεύσης σας.

Παραλλαγή Όμικρον

Αντίθετα με τα προηγούμενες μεταλλάξεις όπως η Δέλτα, τα συμπτώματα της Όμικρον είναι παρόμοια με αυτά του κοινού κρυολογήματος, κι ενώ περιγράφονται ως εξαιρετικά ήπια, τα συμπτώματα αυτής της παραλλαγής φέρεται να στοχεύουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος.

Πολλοί ασθενείς που βγήκαν θετικοί στην Όμικρον ανέφεραν ότι παρουσίασαν ένα δερματικό εξάνθημα, σύμφωνα με την εφαρμογή ZOE COVID Study, που σημειώνει ότι υπάρχουν δύο τύποι εξανθημάτων που έχουν αναφερθεί από ασθενείς με κορονοϊό.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα, που εμφανίζεται ξαφνικά στο δέρμα με τη μορφή εξογκωμάτων. Αυτά τείνουν να προκαλούν φαγούρα και συχνά εμφανίζονται παράλληλα με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Ο δεύτερος τύπος είναι ένα εξάνθημα που μοιάζει με τσιμπήματα, τα οποία εμφανίζονται σαν μικρά κόκκινα εξογκώματα σε διάφορα σημεία του σώματος τα οποία επίσης προκαλούν κνησμό. Μπορεί να εμφανίζονται στους αγκώνες, στα γόνατα, στο πίσω μέρος των χεριών και στα πόδια.

Αν και τα πρώτου τύπου εξανθήματα υποχωρούν γρήγορα, τα δεύτερου τύπου μπορεί να επιμείνουν για μέρες ή και εβδομάδες, σύμφωνα με το ZOE. Δερματικό εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, με τη μορφή κόκκινου ή μωβ εξογκώματος, το οποίο μπορεί να προκαλεί και πόνο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον Covid.

Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα της Όμικρον

Άλλα κοινά συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον μπορεί να είναι:

Πονόλαιμος

Καταρροή

Φτέρνισμα

Ήπιοι μυϊκοί πόνοι

Κόπωση

Νυκτερινές εφιδρώσεις

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.