Εξαντλούνται στα φαρμακεία οι μάσκες ΚΝ95

Μεγάλη η ζήτηση μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων

Εκτός από την εκτόξευση τιμών σχεδόν στο 43% που παρατηρήθηκε μέσα σε λίγες ώρες, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Θάνο Πλεύρη, για υποχρεωτική χρήση μάσκας τύπου ΚΝ95 μέσα σε κλειστούς χώρους, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ, ξεκίνησαν ήδη οι ελλείψεις!

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο φαρμακοποιός Κώστας Κακονίκος σημείωσε ότι υπήρχε μικρό απόθεμα των συγκεκριμένων μασκών: «Δεν ήταν έτοιμη η εφοδιαστική αλυσίδα έτοιμη για αυτό που έγινε και σε πάρα πολλά φαρμακεία καταγράφονται ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μικρό απόθεμα και καλύπτουμε τη ζήτηση» δήλωσε και σημείωσε ότι οι προμηθευτές δεν έχουν αυξήσει μέχρι στιγμής τις τιμές.

«Ανάλογα με το από πού έχει προμηθευτεί ο κάθε συνάδελφος, μπορεί να υπάρχει μια διακύμανση στις τιμές ίσως άθελά μου να σας έδωσα μια εκτίμηση χαμηλότερη και αφορά σε πολυσυσκευασίες, δηλαδή πακέτα που έχουν μέσα πέντε, 10 ή 20 μάσκες. Όταν αγοράζουμε συσκευασίες, το ανά μονάδα κόστος είναι χαμηλότερο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «όσες είναι κατασκευασμένες στην Κίνα είναι οικονομικότερες από τις ευρωπαϊκής προέλευσης». Σημείωσε δε ότι όλες παρέχουν την ίδια προστασία.

Μάλιστα, ο φαρμακοποιός σχολίασε ότι δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι τιμές εξαιτίας των ελλείψεων στην αγορά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.