Αλαλούμ και στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα rapid tests

Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση διότι δεν επιδεικνύει την πρέπουσα μέριμνα για το προσωπικό των ΕΔ

Δεν φτάνει που πληρώνουν τα tests από την τσέπη τους, ουσιαστικά είναι άχρηστα, αφού δεν γίνονται αποδεκτά στην εστίαση και στα αεροδρόμια.

Το πρόβλημα αφορά τα μέλη και στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Κύπρο, στην ΕΛΔΥΚ. Ο τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ ζητάει από το υπουργείο Άμυνας να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα «των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των ΕΔ που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ και δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού τo rapid test που διενεργούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν φέρει κωδικό barcode, με αποτέλεσμα να μην έχει ισχύ και να μην γίνεται αποδεκτό τόσο στα σημεία εστίασης, όσο και στα αεροδρόμια που ο έλεγχος γίνεται ψηφιακά στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Και προσθέτει στην ανακοίνωσή του: «Τα στελέχη των ΕΔ οφείλουν να πληρώσουν το test, αλλά τι γίνεται με τους στρατευμένους; Οι στρατευμένοι πλήρωσαν από την τσέπη τους το απαιτούμενο rapid test σε εξουσιοδοτημένα μικροβιολογικά κέντρα, με παρότρυνση μάλιστα των διοικήσεων, για να έχουν τη δυνατότητα από το να πιούν έναν καφέ μέχρι να ταξιδέψουν για την άδεια των Χριστουγέννων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις εντολές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να πληρώσουν και το PCR που θα κάνουν κατά την επάνοδο από την άδειά τους‘.

Τελικά, καταλήγει η ανακοίνωση, «το ΥΠΕΘΑ, ακόμη μια φορά, όπως έχει επανειλημμένως αποδείξει τα τελευταία 2,5 χρόνια, δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ και την επίλυσή τους, παρόλο που είχε τον απαιτούμενο χρόνο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.