Καθηγητής Χρούσος: Πολύ ανησυχητική η «Όμικρον» – Tι είπε για τα συμπτώματα της

Για τη φυσική ανοσία και την παραλλαγή Όμικρον μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γεώργιος Χρούσος αναφέροντας το παράδοξο ότι ανοσία δεν προστατεύει αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης σε αντίθεση με τα εμβόλια.

Ο καθηγητής μάλιστα, είπε στην ΕΡΤ, πως αυτό είναι αξιοπερίεργο, καθώς συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

«Ξέρουμε ανέφερε ο κ. Χρούσος ότι αν έχει κάποιος νοσήσει και κάνει ένα και δυο εμβόλια μετά είναι πολύ πιο ανθεκτικός στη νόσο επεσήμανε ωστόσο.

Σε ορισμένους ανθρώπους και ιδίως αυτούς που δεν κάνουν καλή ανοσία δεν αποκλείεται να πάμε και σε άλλη ενισχυτική δόση είπε ο κ. Χρούσος: «αν μας προστατεύει γιατί όχι να κάνουμε και τέταρτη και πέμπτη δόση».

Ερωτηθείς για τα συμπτώματα της Όμικρον τα οποία θυμίζουν απλό κρυολόγημα ο καθηγητής σημείωσε: «Έτσι είναι. Αρχικά οι κορωνοϊοί ήταν ιοί του κοινού κρυολογήματος, απλώς έτυχε και κάνανε αυτές τις μεταλλάξεις και τους έκαναν σοβαρούς και θανατηφόρους».

Είναι δύσκολο να πεις από τα συμπτώματα τι συμβαίνει πρέπει να γίνεται το τεστ, ανέφερε ακόμα.

Απαντώντας στην ερώτηση τι είναι εκείνο πού πρέπει να μας θορυβήσει και ειδικότερα σε σχέση με τα παιδιά έκανε λόγο πρώτον για τον πονόλαιμο και δεύτερον για την καταρροή.

«Όλες οι πανδημίες περνάνε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την τεχνολογία να φτιάξουμε τα εμβόλια, έχουμε γλιτώσει πάρα πολλούς θανάτους και σοβαρές νόσους κι ελπίζω μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, 2- 3 χρόνια από την αρχή της πανδημίας, να ξεμπερδέψουμε. Αλλά μας έχει διαψεύσει» υπογράμμισε τέλος το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.