«Παράθυρο» για rapid test και για εμβολιασμένους στις γιορτές – Θα το πληρώνουν μόνοι τους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι για να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους τις ημέρες των των γιορτών άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επιβεβαιώνοντας  τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση εάν θα κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι για να μπαίνουν σε χώρους της εστίασης τις ημέρες των γιορτών απάντησε τα εξής:

“Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχτούμε ενδεχομένως για κάποιες από τις μέρες των εορτών, εκεί όπου θα παρατηρηθεί  πολύ μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους εάν κριθεί  αναγκαίο ένα τέτοιο είδους μέτρο  θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε  έγκαιρα”.

“Είναι πολύ χρήσιμο, δεδομένου της ευαισθησίας   και ανησυχίας  που υπάρχει, στα μηνύματα που εκπέμπουμε προς  την κοινή γνώμη  για το τι ισχύει ή για το τι ενδεχομένως να προστεθεί να είμαστε πολύ σαφείς,  πολύ καθαροί και  πολύ συγκεκριμένοι. Γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις  θα γίνονται όταν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα να ανακοινωθούν, έπειτα από εισηγήσεις των αρμοδίων από το υπουργείο Υγείας” συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Στο ερώτημα εάν θα επιβαρύνονται το rapid test οι εμβολιασμένοι είπε “αν κριθεί  απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους  στους οποίους θα κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση του τεστ”.

Ο ίδιος απαντώντας αν είναι άδικο αυτό το μέτρο ανέφερε ότι η δυναμική της “Όμικρον” μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα.

Ρεβεγιόν με rapid test και για τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό να υπάρξει rapid test για να μπουν οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

 Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν ούτως ή άλλως στους κλειστούς χώρους. Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και ειδικά για το ποιος θα πληρώνει το rapid test. Αν δηλαδή για να κάνεις ρεβεγιόν σε ένα εστιατόριο ή νυχτερινό κέντρο θα επιβαρύνεσαι εσύ με το κόστος του τεστ ή αν θα το καλύπτει το κράτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.