Έβρος: Ξεκινά κατασκευή νέου φράχτη 26 χλμ. στις Φέρες

Στην επέκταση του φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως τόνισε, θα πραγματοποιηθεί επισκευή-ανακατασκευή του υπάρχοντος τεχνητού εμποδίου (φράχτης) στην περιοχή Καστανέων (ΒόρειοςΈβρος) και κατασκευή νέου φράχτη συνολικού μήκους 26 χλμ. περίπου, σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για την θωράκιση της Ελληνικής μεθορίου και την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών.

 

«Το τι συνέβη στον Έβρο το Μάρτιο του 2020 είναι πλέον γνωστό σε όλους. Δεν ήταν μια αυθόρμητη απόπειρα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων στο ελληνικό έδαφος, αλλά μια οργανωμένη επιχείρηση των τουρκικών Αρχών, οι οποίες, χρησιμοποιώντας παράνομους μετανάστες, είχαν την σαφή πρόθεση να παραβιάσουν μαζικά τα ελληνικά σύνορα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.