“Ντου” του “Ρουβίκωνα” στα Jumbo

“Έφοδο” στα κεντρικά γραφεία της Jumbo στο Μοσχάτο πραγματοποίησαν μέλη του “Ρουβίκωνα“. Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια καταγγέλλοντας “εργασιακό μεσαίωνα”.

Ρουβίκωνας

Πριν από μερικές ημέρες ο Σύλλογος Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε προχωρήσει σε καταγγελία σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στον όμιλο της Jumbo, γεγονός που προκάλεσε την οργή των χρηστών των social media.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών επικύρωσε έναν 26σελιδο εσωτερικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο σε άλλο τμήμα ή κατάστημά της ανά την επικράτεια, να καθορίζει “ωράρια-λάστιχα” αλλά και να χορηγεί τμηματικά άδειες “καταπώς βολεύει την εργοδοσία”.

“Η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο ‘στον παραβάτη – εργαζόμενο’ αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του” και “να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.