Tσακρής: Έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού μετά τις γιορτές

Αλλάζει ξανά το τοπίο και τα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον εξηγεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής κάνει λόγο για πιθανότητα εμφάνισης ενός νέου πανδημικού κύματος μετά τις γιορτές, καθώς, όπως εξηγεί, αναμένεται να εξαπλωθεί η μετάλλαξη Όμικρον και να επικρατήσει στην Ευρώπη, ακόμα και σε χώρες με μεγάλο ανοσιακό τείχος.

Όπως λέει αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της και της ικανότητάς της να διαφεύγει από την ανοσιακή απάντηση εξαιτίας του εμβολιασμού ή της νόσησης.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου αποτελεί ανάχωμα στην εξέλιξη της πανδημίας συμφώνα και με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν λόγω της Όμικρον.

Ο Αθανάσιος Τσακρής συμφώνησε τέλος, ότι οι εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό, καθώς δεν επιτυγχάνεται με αυτούς τους ιούς τείχος ανοσίας, επίσης ενδημούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα και εμφανίζουν συχνά παραλλαγές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.