ΗΠΑ: “Πράσινο φως” από τη Γερουσία στην αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα

Η Ολομέλεια της Γερουσίας έδωσε το “πράσινο φως” στην αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, μέσω της έγκρισης του Αμυντικού Προϋπολογισμού του 2022, στον οποίο περιλαμβάνεται η συμφωνία ως τροπολογία. Πλέον είναι θέμα χρόνου να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να γίνει νόμος του κράτους.

Να σημειωθεί πως η συμφωνία, υπό τον τίτλο “Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ Ελλάδος” είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αμερικανό ομόλογό του. Μετά την υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει πως η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα και δημιουργεί ασπίδα προστασίας της χώρας μας.

Δένδιας-Μπλίνκεν
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε επισημάνει στη δήλωσή του ότι η αμυντική συμφωνία δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και πως δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει εγγυήσεις για την ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας από εξωτερική επίθεση ή απειλή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.