Αποκαλύψεις για το επεισόδιο με τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” στην Πιερία: Είχαν απειλήσει τον διευθυντή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση “αρπαγής” του Γυμνασιάρχη Αιγινίου, στην Πιερία, από τους αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος“. Οι δράστες, που είναι αρνητές του κορονοϊού και του εμβολίου, φόρεσαν χειροπέδες στον διευθυντή και… τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές των ατόμων αυτών μετατρέπονται σε συλλήψεις και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό. Όταν η δικογραφία ολοκληρωθεί, τότε αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Παρότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι πράξεις που τους αποδίδονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Μέχρι αυτή την ώρα, οι δράστες κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις προηγούμενες ημέρες απέστειλαν έγγραφο και στους δύο διευθυντές του γυμνασίου και του λυκείου, καθώς συστεγάζονται, αναφέροντας ότι επιτάσσουν το συγκεκριμένο σχολείο. Και μάλιστα θέλουν να βάλουν και δικούς τους θεματοφύλακες εκπαιδευτικούς για να κάνουν μάθημα στα παιδιά.

Πιερία - Θεματοφύλακες του Συντάγματος

“Έχουν ξαναέρθει” αποκαλύπτει η διευθύντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

“Έχουμε κι άλλες περιπτώσεις με τις συγκεκριμένες ομάδες που έχουν επιδώσει σε κάποια σχολεία σχετικές επιστολές. Απ’ ότι καταλαβαίνουμε όμως αυτοί στρέφονται κατά των διευθυντών των σχολείων θεωρώντας ότι αυτοί παραβιάζουν το Σύνταγμα και κυρίως αφού μπήκε σε εφαρμογή η πλατφόρμα edupass”, δήλωσε η διευθύντρια της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Μετάξια Τσιαργαλή στο OlympusMera.

“Έχουν ξαναέρθει. Εμείς ενημερώσαμε φυσικά τις Αρχές, αλλά δυστυχώς πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι…” τόνισε. “Δεν είχαμε τέτοιου είδους καταστάσεις σε άλλα σχολεία. Βέβαια επιδόσεις εξωδίκων όλο αυτό το διάστημα έχουμε αρκετές σε κάποια σχολεία, χωρίς όμως τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε έχουμε μαθητές που να μην παρακολουθούν σχολείο. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουμε αυτή την ομάδα, που καταφέρονται εναντίον των διευθυντών των σχολείων επειδή θεωρούν ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα” ανέφερε η κ. Τσιαργαλή.

“Απειλές υπήρχαν αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους ως γραφικούς. Απ’ ότι μου είπε ο διευθυντής του σχολείου μέσα σε αυτή την ομάδα εντόπισε και 2-3 γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο”, πρόσθεσε η ίδια.

Οι μαρτυρίες των γονιών: Ήταν προμελετημένο

“Απ’ ότι μάθαμε είναι άτομα της τοπικής κοινωνίας μαζί με κάποιους απ’ αυτούς τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Απ’ ότι μάθαμε προέβησαν σε αυτή την ενέργεια επειδή (σσ. ο διευθυντής) ασκεί υπέρμετρη βία στα παιδιά, υποχρεώνοντάς τα να φορέσουν μάσκες, να κάνουν τεστ… δηλαδή το αυτονόητο”, λέει ένας γονιός.

“Το ίδιο το περιστατικό συνέβη πριν από 15 μέρες, σε πιο ήπια μορφή αλλά συνέβη στο ίδιο σχολείο, από τους ίδιους”, είπε ένας άλλος. “Ήταν προμελετημένο, είχαμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ήθελαν να το κάνουν αυτό. Είχε ακουστεί”, πρόσθεσε.

Συγκλονίζει η περιγραφή του Λυκειάρχη

Συγκλονισμένος από τα όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του, σήμερα το πρωί, είναι ο διευθυντής του Λυκείου του Αιγινίου, Γιώργος Γκαϊτατζής που είδε τον συνάδελφό του να καταδιώκεται από αρνητές του κορονοϊού που του έστησαν καρτέρι την ώρα που έμπαινε στο σχολείο.

Όπως είπε μιλώντας στο olympusmera.gr, “ήρθε μια ομάδα, γύρω στα 10 άτομα από τους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Ισχυρίστηκαν ότι τα σχολεία τελούν υπό επίταξη και ότι πρέπει να μπουν μέσα για να τα επιτάξουν επισήμως”.

Ο κ. Γκαϊτατζής τόνισε ότι “το περιστατικό δεν έγινε μέσα στο σχολείο, αλλά μπροστά στην αυλόπορτα. Τα παιδιά άρχισαν να έρχονται στο σχολείο, σχεδόν μόλις τελείωσαν τα επεισόδια. Δεν μπορώ να πω εάν χτύπησαν τον διευθυντή. Ξέρω ότι του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν γιατί κατά τη γνώμη τους είναι «προδότης και επίορκος»”.

Ο διευθυντής του Λυκείου είπε ότι “τον είδαμε τον άνθρωπο. Δεν είναι σε ιδιαίτερη καλή κατάσταση. Προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, να επαναφέρει την πίεσή του, να ηρεμήσει. Χτυπημένος δεν είναι. Έχει μόνο κάποιες εκδορές από τις χειροπέδες”.

Δήμαρχος Πύδνας στον RealFm 97,8: Έχω πληροφορίες που κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση

Αγανάκτηση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πιερία το περιστατικό που συνέβη σε Γυμνάσιο, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» φόρεσαν χειροπέδες στον διευθυντή και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο δήμαρχος Πύδνας –Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, περιέγραψε το συμβάν λέγοντας τα εξής:

«Το πρωί με ειδοποίησαν ότι υπήρχε ένα περιστατικό στο Γυμνάσιο, πήγα κατευθείαν στο  σημείο και από καθηγητές που βρίσκονταν εκεί αλλά και από γονείς μαθητών που είχαν πάει τα παιδιά τους στο σχολείο πληροφορήθηκα ότι κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και ξεκίνησαν για άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή κατεύθυνση. Στη συνέχεια πήρε κάποιος τηλέφωνο και είπε ότι τον πήγαν στο ΑΤ Πύδνας – Κολινδρού. Οι αστυνομικοί τον πήγαν στο Κέντρο Υγείας».

Όπως είπε ο δήμαρχος, «καταλαβαίνετε την ψυχολογία ενός ανθρώπου που τον αρπάζουν κάποιοι, τον βάζουν σε ένα αυτοκίνητο και αρχικά δεν γνωρίζει πού θα τον οδηγήσουν».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιοι εξ αυτών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» είναι γνωστοί στην περιοχή, ο κ. Μανώλας απάντησε ότι «από αυτούς που είδα εγώ στο Αστυνομικό Τμήμα – περίπου 10 άτομα συνολικά – 2-3 άτομα είναι από την περιοχή και οι άλλοι  εντελώς άγνωστοι. Μην φανταστείτε ότι υπάρχει κανένα μεγάλο κύμα αντιεμβολιαστών στην περιοχή».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα πρέπει αυτό το παραμυθάκι να τελειώσει. Πρέπει να γίνει κάτι, όχι σήμερα αλλά… χθες…».

Ο κ. Μανώλας υποστήριξε ότι «μεταξύ αυτών που «απήγαγαν» τον διευθυντή, αυτοί που ξέρω εγώ, είναι ευυπόληπτοι κατά τ’ άλλα πολίτες. Δεν είναι περιθωριακά άτομα».

Ο δήμαρχος είπε ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό προσήχθησαν, ενώ τόνισε ότι «έχω κάποιες πληροφορίες που κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση, αλλά επειδή δεν προέρχονται από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου δεν θα πω κάτι τώρα. Πρέπει να μιλήσω με τον ίδιο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.