Η δημοσιογραφία, το «Πρώτο Θέμα» και το συνέδριο της ΝΔ

Την πάτησαν για τα καλά οι συνάδελφοι της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με το Χριστουγεννιάτικο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προσπάθεια τους να… ξεπεράσουν ακόμα και «ΤΑ ΝΕΑ» στο λιβάνισμα του κυβερνώντος κόμματος για την άριστη διακυβέρνηση και κυρίως για την άρτια διαχείριση της πανδημίας, προαναγγέλλουν με χαρά την έναρξη των Χριστουγέννων με πρώιμα κάλαντα το Συνέδριο της ΝΔ.

Έλα όμως που στο μεταξύ η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έγινε στα χέρια του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη μία ωραιότατη και βολική αφορμή για την αναβολή του πανηγυρικού Συνεδρίου που -ποιος ξέρει;- μπορεί άνοιγε και κανένα κακό μπελά για τον… παράκλητο

Ας δούμε λοιπόν τί γράφει το «Πρώτο Θέμα» σε βασικό πολιτικό του άρθρο με τίτλο: «Το σχέδιο για Χριστούγεννα χωρίς lockdown!»

 

«Ελλάδα για όλους είναι το σύνθημα που θα κυριαρχεί στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, οι τριήμερες εργασίες του οποίου ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην πρώτη μαζική πολιτική διαδικασία που γίνεται δια ζώσης μετά την έναρξη του κορoνοϊού το κυβερνών κόμμα θέλει να σηματοδοτήσει την επερχόμενη επιστροφή στην κανονικότητα παρά τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθεί να προκαλεί το εξελισσόμενο κύμα της πανδημίας», γράφει ο συντάκτης του… ρεπορτάζ

Τα εξτραδάκια του Πέτσα

Και όσοι γνωρίζουν από εφημερίδες μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι δύσκολα θα άλλαζε μια ολόκληρη σελίδα σαββατιάτικα. Αλλοι, πιο… υποψιασμένοι μπορεί να υποθέσει ότι τελείωσαν και τα εξτραδάκια του κ. Στέλιου Πέτσα και να σφίξαν κάπως τα ζωνάρια

Βέβαια, η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι αυτή που είναι και ξεπερνώντας αυτή τη διαπίστωση, πρέπει να σταθούμε και στον κ. Μητσοτάκη. Αυτός ως… υπεύθυνος ηγέτης διοχετεύει στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα τη χαρμόσυνη είδηση ότι σε πείσμα της πανδημίας ξεκινάει το ζωντανό Χριστουγεννιάτικο Συνέδριο του κόμματος και μέσα σε λίγες ωρίτσες, πριν ακόμα μιλήσει η επιστήμη, το αναβάλλει με το ίδιο «μοτίβο» του ηγέτη που ξέρει τι κάνει και κυρίως ξέρει τι του γίνεται!

Με πληροφορίες από την Efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.