Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν μαθητές, φοιτητές και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, πριν από 13 χρόνια.

πορεία Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του 15χρονου μαθητή. “Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη”, ήταν το κεντρικό σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

Λόγω της κινητοποίησης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Στις 15:10 η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε. Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας για την αποφυγή επεισοδίων.

πορεία Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Υπενθυμίζεται, ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 ο σταθμός του μετρό “Πανεπιστήμιο”.

πορεία Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις 6 το απόγευμα σήμερα, στην Αθήνα, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές, φοιτητές και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, με αφορμή τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

πορεία Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

πορεία Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και κατευθύνθηκαν από την Εγνατία και την οδό Ίωνος Δραγούμη, στην οδό Αγίου Δημητρίου, πέρασαν μπροστά από το ΥΜΑΘ και κατέβηκαν από την οδό Ιασωνίδου στην Καμάρα. Τμήμα της πορείας συνέχισε και ολοκλήρωσε τη διαμαρτυρία μπροστά στο μπλόκο της αστυνομίας, στο Συντριβάνι.

Δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη: η μία στις 5 στην Καμάρα και η δεύτερη στις 6 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.