Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε το thestival.gr, τέσσερα άτομα, αρνητές του κορονοϊού, εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12) σε επιχείρηση που κάνει rapid test στη Θεσσαλονίκη, και λέγοντας ότι είναι όργανα της «Συνταγματικής Αστυνομίας» και «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ζήτησαν να κάνουν έλεγχο για τη λειτουργία της.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα οι οποίοι ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να δείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης. Είπαν ότι είναι όργανα της «Συνταγματικής Αστυνομίας», ενώ ο καθένας είχε στο στήθος του ένα καρτελάκι που έγραφε «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος». Όταν εκείνος έκπληκτος τους ρώτησε για ποιο λόγο να το κάνει αυτό, του απάντησαν ότι επειδή είναι «θεματοφύλακες» μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.

Οι τέσσερις μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική σελίδα, μίλησαν κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό και είπαν ότι τα rapid tests είναι παράνομα.

Ο υπεύθυνος του rapid test point όταν αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για φάρσα, ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες», προκαλώντας σύγχυση σε ασθενείς και προσωπικό, συνελήφθησαν με κατηγορίες για αντιποίηση αρχής και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του αυτοαποκαλούμενου «κινήματος» περνούν το κατώφλι του εισαγγελέα.

Η ομάδα, με σαφή ακροδεξιά ρητορική αλλά και ακροατήριο, επικαλείται την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος και ισχυρίζεται ότι με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα. Μετρούν περισσότερους από 2.000 ακολούθους στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο facebook και άλλοτε στρέφονται εναντίον αστυνομικών που κόβουν πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, άλλοτε κατά διευθυντών σχολείων και καθηγητών που απαγορεύουν όπως λένε την είσοδο στα παιδιά τους και τα αναγκάζουν στην «παράνομη ιατρική πράξη του rapid test».