Τώρα ξετυλίγεται το σενάριο

Το μυθιστόρημα του Όργουελ «1984» αρχικά είχε τιτλοφορηθεί ως «Ο τελευταίος άνθρωπος στην Ευρώπη», τελικά όμως ο Τζώρτζ Όργουελ και ο επιστήθιος φίλος και εκδότης του Φρεντ Βάρτμπουργκ επέλεξαν το τίτλο «1984».

Ο αρχικός τίτλος σαφώς και ήταν πλήρως προφητικός. Αυτό που ζούμε ανταποκρίνεται σε ότι έγραφε ο Τζ. Όργουελ.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να φορολογήσει τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών δεν ήταν δική του, ούτε δυσκολεύτηκε να την πάρει ανεξάρτητα τα όσα ανεκδοτολογικά είπε ότι το σκεφτόταν πολύ.

Με εντολή της κ. Μέρκελ ο κ. Μητσοτάκης την είχε στο τραπέζι του ώστε να την εφαρμόσει στη γερμανική «ποινική αποικία» που καλείται Ελλάδα.

Βέβαια είχε διαρρεύσει και στα άλλα πολιτικά κόμματα και στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ο Γιά(ν)ης Βαρουφάκης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, του αναφέρει ως πειραματικό σενάριο τη φορολόγηση των ανεμβολίαστων με 100 ευρώ μηνιαίως. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, έχουμε δει το βίντεο που αφηγείται ο κ. Βαρουφάκης το ίδιο σενάριο όπως το εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά τόνιζε να μη το εφαρμόσουν γιατί θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Είμαστε στην αρχή του μεγάλου σεναρίου που θα ξετυλίγεται κάθε μέρα και ένα μέρος του. Δε θα φορολογηθούν μόνο οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα φορολογηθούν άπαντες όσοι αντιστέκονται.

Το σχέδιο αρχικά είναι να επιστρέψουμε στους φυλετικούς νόμους της Νυρεμβέργης του 1937-1938, στα μέτρα που πήρε το Συνεδρίου στο Σμόλνι στη Πετρούπολή το 1917 με τους οικονομικούς και κοινωνικούς περιορισμούς, να ξανασυναντήσουμε την Φραγκονία του Φρίτς, να βρούμε τους Γιούλιους Στράιχερ και τον Καπίσιους.

Έτσι λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να στέκεται όρθιος και να σφίγγει τα χέρια του (συνηθισμένη στάση του, σαν να έχει δεχτεί τους νάρθηκες, τους μηχανικούς κορσέδες του Σρέμπερ. «Τι ρόλο παίζουν οι κανόνες και τα συμβόλαια ζωής στους ανθρώπους, φροϋδική ανάλυση») εξήγγειλε ό,τι του ζητήθηκε.

Ήδη στη Γερμανία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού Μπούντεσβερ και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ο πρόθυμος Έλληνας πρωθυπουργός φαινόμενο εμμονής, δηλαδή επαναληπτικής επιστροφής και αυτοματο-εκούσιου προσανατολισμού προς κάτι που δεν ξεκολλά από το νου του, παίρνει την εντολή και την κάνει κατηγορική και απόλυτη προσταγή. Και λέει ναι, ας γίνει πειραματόζωο για μια ακόμη φορά η χώρα για να δούμε πως θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Δύσης.

Αλλά και ο συριζαϊκός κόσμος στη σκοτεινή ύλη του και στην πυρπολημένη κυτταρική εγκεφαλική του κάψα στήνει το φανταχτερό και λάλο παραμύθι του.

Ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα ο καθηγητής εκ Παρισίων, αφού έγραψε ότι το χαράτσι των 100 ευρώ είναι πινοσετικής έμπνευσης, παράλληλα επιθυμεί καθολικό εμβολιασμό και πιστοποιητικό παντού. Αρκετά με τα παραφασικά σας κύριοι μην κουρεύετε άλλο το στραγάλι. Το νόημα δεν αναδύεται μέσα από τις νοο-αυτοματικές ασυνέχειες καταλάβετέ το.

Τα πολιτικά παραμύθια σε αυτή τη χώρα αποτελούν μια ηλεκτροπληξία στη ρίζα της ζωής και της επιθυμίας του λαού. Η σωτηρία λέγεται παρανόηση.

Δε χρειάζεται να έχει διαβάσει κανείς το «Μοναδικό Κράτος» ή το «Εμείς» του Ζαμυάτιν, ούτε το «Το ξύπνημα του κοιμισμένου» του Χ. Τζ. Γουέλς, ή τη «Σιδερένια φτέρνα» του Τζακ Λόντον, για να δει την εξέλιξη των καταστάσεων, και το σινιάλο στο κλειστό έρεβος.

Ο συναγερμός της Βαρσοβίας έτσι όπως τον περιγράφει ο Εμάνουελ Ρίγκελμπλουμ στο βιβλίο του «Το μυστικό αρχείο του Γκέτο της Βαρσοβίας», είναι τραγικά επίκαιρος και σε κάποιες σελίδες του αναφέρεται στην τρέλα ενός παιδιού μετά από όσα ζει φωνάζοντας: «Θέλω να κλέψω, θέλω να γίνω ληστής, θέλω να φάω και να είμαι Γερμανός».

Αυτή η παράνοια θα είναι η οριζοντίωση και η καθετότητα και η αλογικότητα του ορμικού παραληρήματος της μελλοντικής μας ζωής. Ο Ιγκόρ Καρούζο έχει μιλήσει επίσης για την τερατώδη έλξη που εξαναγκάζει το θύμα να ενδοβάλλει το δήμιο για να επιζήσει.

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.