Μαξίμου: Ετοιμάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό και για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Το τελευταίο βήμα πριν την καθολικότητα

Στο pronews.gr σας αναφέραμε μια επικίνδυνη εξέλιξη που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αρκετές χώρες τοποθετούν (ή θα τοποθετήσουν) στρατηγούς ως επικεφαλής για τον Covid-19. 

Λίγες ώρες μετά απ’ αυτή την εξέλιξη υπάρχουν ψίθυροι από το Μαξίμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις υπηρεσίες που τα μέλη της θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένα.

Πηγές αναφέρουν ότι «δεν μπορεί για παράδειγμα σε ένα υποβρύχιο ή σε μια ακριτική μονάδα ενός νησιού του Αιγαίου όπου όλα τα μέλη κοιμούνται σε έναν θάλαμο, να υπάρχουν ανεμβολίαστοι θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και των υπολοίπων ενώ και οι εμβολιασμένοι μπορεί να τον κολλήσουν πιο εύκολα εάν είναι ασυμπτωματικοί και δεν προσέχουν».

Πάλι η Ρωσία «βάζει τα γυαλιά» σε Big Pharma & τελειώνει την υστερία για Όμικρον: «Σε 10 ημέρες εμβόλιο & φάρμακο»!

Θυμίζουμε ότι προ καιρού είχε αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όσους υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες καθώς τότε είχε βρεθεί ένα ποσοστό της τάξης του 10% που ήταν ανεμβολίαστο, ενώ μεγαλύτερο εικάζεται πως είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων αξιωματικών.

Στην παρούσα φάση θα επιλεγεί η τακτική της πειθούς εκ μέρους της κυβέρνησης και εάν δεν επιτύχει τότε θα περάσει αναγκαστικά στην επόμενη φάση που θα είναι αυτή της υποχρεωτικότητας για όσους δεν προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι δύο ειδήσεις σαφώς και συνδέονται μεταξύ τους, καθώς η Γερμανία πριν από λίγες ημέρες επέβαλε υποχρεωτικό εμβολιασμό στους στρατιώτες της. Η Γερμανία λίγες ημέρες αργότερα όρισε ως επικεφαλής για τον Covid-19 έναν στρατηγό. 

Όλο αυτό την ώρα που έχουμε δει εικόνες, τόσο από την Αυστραλία, εκεί που ο στρατός παίρνει με τη βία τους ασθενείς Covid-19 για να τους στείλει σε ειδικά καμπς, αλλά και από την Ιταλία εκεί που οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλλουν σε σπίτια πολιτών που θεωρούνται «αντιδραστικοί».

Αναγκαστικά αυτές οι ειδήσεις μας κάνουν να σκεφτούμε ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων, όπως στην Αυστρία.

Άλλα μέτρα που εξετάζονται 

Από εκεί και πέρα -και πιο άμεσα- η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 10.30, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα εξειδικεύσει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης και σε αυτήν ενδεχομένως να προστεθεί και η επαναφορά της μάσκας.

Η μάσκα θα επιστρέψει για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται διπλή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.