Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ΠΟΥ επιμένει για την επικινδυνότητα – μισόλογα για τα εμβόλια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει τις χώρες να προετοιμαστούν για τη νέα παραλλαγή Όμικρον, καλώντας τες να ενισχύσουν τον εμβολιασμό για ευάλωτες ομάδες.

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε μια τεχνική ενημέρωση για τη νέα ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία» (VOC). «Ο συνολικός παγκόσμιος κίνδυνος που σχετίζεται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον, εκτιμάται ως πολύ υψηλός», σύμφωνα με την ενημέρωση. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη χαρακτηρίστηκε από τους επιστήμονες που την ανακάλυψαν, ως παραλλαγή με εξαιρετικά ήπια συμπτώματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε ένας φορέας της νέας μετάλλαξης δεν χρειάστηκε νοσηλεία»!

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο ΠΟΥ σημείωσε ότι υπάρχουν «ακόμα σημαντικές αβεβαιότητες» σχετικά με το νέο στέλεχος του ιού.

Μισόλογα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

«Παρά τις αβεβαιότητες, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια προσφέρουν κάποια προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο».

Με αυτό το αόριστο σκεπτικό, ο ΠΟΥ προέτρεψε τις χώρες να εντείνουν την παρακολούθηση όλων των παραλλαγών του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον και να ενισχύσουν τον εμβολιασμό «όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ειδικά όσον αφορά την κάλυψη των ομάδων υψηλής προτεραιότητας και των ευάλωτων ομάδων. Μέτρα όπως η μάσκα, η προσωπική υγιεινή και η τήρηση των αποστάσεων παραμένουν ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας, Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η εμφάνιση του νέου στελέχους ώθησε το Ισραήλ και την Ιαπωνία να κλείσουν τα σύνορά τους σε ξένους υπηκόους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.