Ο Νίκος Δένδιας παρέδωσε 150.000 εμβόλια στη Γκάνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Γκάνα, παρέδωσε 150.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού, βοήθεια του ελληνικού λαού στον λαό της σημαντικής αυτής αφρικανικής χώρας.

«Παραδώσαμε σήμερα στην Άκκρα 150.000 εμβόλια για #Covid19, ως έκφραση αλληλεγγύης της Ελλάδας στη Γκάνα και τον λαό της.

»Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τη Γκάνα στην καταπολέμηση της πανδημίας (στην τελετή παράδοσης με τους ΓΓ των Υπ. Εξωτερικών & Υγείας της Γκάνα)», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

Η Δημοκρατία της Γκάνας έχει πληθυσμό 30.955.204. Βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Πρωτεύουσα είναι η Άκκρα, ενώ μεγαλύτερη πόλη είναι το Κουμάσι.

Το όνομα της χώρας πρέπει να προέρχεται από την Αυτοκρατορία της Γκάνας, την πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία της δυτικής Αφρικής.

Για μεγάλο διάστημα του 19ου και 20ου αιώνα η Γκάνα υπήρξε βρετανική αποικία, ενώ ήταν η πρώτη χώρα της Αφρικής που κέρδισε την ανεξαρτησία της από την αποικιοκρατία, το 1957.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.