Συνέντευξη Τύπου με θέμα την αναδιάρθρωση του ελέγχου κομίστρου πραγματοποιήθηκε από τον ΟΑΣΘ.

Το κίνημα “δεν πληρώνω” αποτέλεσε “βόμβα” για τη λειτουργία του ΟΑΣΘ, καθώς καλλιεργήθηκε μια κουλτούρα κατά την οποία οι επιβάτες θεώρησαν κεκτημένο δικαίωμα να μην επικυρώνουν εισιτήριο. Ακολούθησε η πανδημία και το 2020 ήταν, από ιδρύσεως του, η χειρότερη χρονιά για τον ΟΑΣΘ από πλευράς εισπράξεων. Μάλιστα, τα μηνιαία έσοδα του ΟΑΣΘ έπεσαν γύρω στο 1 εκ. ευρώ, όταν τα έξοδα αγγίζουν τα 9 εκ. ευρώ το μήνα.

Γιάννης Ξιφαράς:  “Να γίνουμε δελεαστικοί στους πολίτες ώστε να επιλέξουν το λεωφορείο”

“Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αυξήθηκε ο στόλος και υπάρχει βελτίωση στην ποιότητα. Υπάρχει επιτήρηση των οικονομικών. Παρά το σημαντικό έργο γνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμη δρόμος. Έχουμε να διασφαλίσουμε ζητήματα όπως τα δρομολόγια και η αύξηση τους με την ποιότητα που παρέχουν και ταυτόχρονα έχουμε ζητήματα με την εταιρεία καθώς υπήρξε μια έντονη κακοδιαχείριση που έχουν κληρονομηθεί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει την παρούσα οικονομική κατάσταση . 86% προέρχεται από κρατικό χρήμα. Μόνο το 14% έρχονται από έσοδα που έρχονται από το κόμιστρο που είναι πολύ μικρό ποσοστό. Να εξετάσουμε με προσοχή πως μπορούμε να διασφαλίσουμε τα οικονομικά της εταιρείας . Θα πρέπει να κάνουμε στο πράγματα . Να γίνουμε δελεαστικοί στους πολίτες ώστε να επιλέξουν το λεωφορείο . Δεύτερο είναι να αποφεύγεται η εισιτηριοδιαφυγή”, τόνισε ο γενικός γραμματέα υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς.

Γιωργος Σκόδρας: “Η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας υπογράμμισε: “Η πραγματικότητα είναι δύσκολη και δυσάρεστη. Τα έσοδα του Οργανισμού δεν πήγαιναν καλά από την περίοδο πριν την πανδημία. Διαμορφώθηκε κουλτούρα δεν πληρώνω . Υπήρχε απουσία ελέγχων. Η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά είναι ένας τρόπος να πείσουμε τους πολίτες να κόβουν εισιτήριο. Μόνο τον φετινό Οκτώβριο έγιναν εννέα φορές περισσότεροι έλεγχοι σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2019 . Οι πολίτες σε ποσοστό 72% ζητούν περισσότερους ελέγχους. ΘΑ υπάρχουν τρία στάδια προληπτικών ελέγχων τόσο από ελεγκτές όσο και από τον ίδιο τον οδηγό. Θέλουμε με αυτόν τρόπο να επικυρώνουν τα εισιτήρια τους. Αυτός είναι ο τρόπος χρηματοδότησης του ΟΑΣΘ. Κάνω έκκληση να στηρίξουν τον Οργανισμό επικυρώνοντας τα εισιτήρια τους. Ο νέος τρόπος ελέγχου ξεκινά από 1 Δεκεμβρίου.

Τα έσοδα άρχισαν να αυξάνονται από τον Αύγουστο. Σήμερα έχουμε έσοδα περίπου 1,1-1,2 εκατομμύρια το μήνα. Τα έξοδα μηνιαίως είναι 9 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι να επανέλθουμε στην πορεία πριν την πανδημία που ήταν μεταξύ 2,5-3,5 εκατομμύρια το μήνα και σε αυτό θέλουμε να φτάσουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Στόχος είναι τα έσοδα από εισιτήρια να φτάσουν στο 45%”, είπε ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος Ιωσηφ Κιοσέογλου.

Χρήστος Χατζηγεωργίου: “Οι στάσιμοι ελεγκτές θα είναι μέσα στο όχημα”

“Κάναμε εκπαίδευση των ελεγκτών. Δώσαμε βάση στα μέσα προστασίας με μάσκες και απολυμαντικό υγρό και να προσπαθήσουν να μην αγγίζουν τα αντικείμενα των επιβατών. Θα γίνονται έλεγχοι μέσα στο λεωφορείο και στους τερματικούς ελέγχους. Οι στάσιμοι ελεγκτές θα είναι μέσα στο όχημα σε όλη τη διάρκεια του δρομολογίου. Σε πιλοτική φάση θα δούμε τις διάφορες στις γραμμές πριν και μετά με το νέο τρόπο ελέγχου. Οι κλασικοί ελεγκτές θα κάνουν τον συνήθη έλεγχο μόνο με την ταυτότητα τους που θα τη φορούν όταν αρχίζει ο έλεγχος. Δρομολογείται σταδιακά το άνοιγμα της μπροστινής πόρτας λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Έτσι θα ξέρουμε πραγματικά πόσοι επιβαίνουν στα λεωφορεία σε κάθε στάση και σε κάθε γραμμή. Να αποκτήσουν τη συνείδηση για το λόγο που πρέπει να επικυρώσουν το εισιτήριο τους”, σχολίασε ο διευθυντής εσόδων του ΟΑΣΘ Χρήστος Χατζηγεωργίου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας δήλωσε: “Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε παρά πολλά προβλήματα. Είναι το μοναδικό μέσο αστικής μεταφοράς στην πόλη. Να εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά γιατί είναι το μέλλον. Οι εργαζόμενοι είναι ο σάκος του μποξ και είναι αυτός που ακούει τα παράπονα δεν είμαστε εχθροί τους. Να το καταλάβει αυτό ο κόσμος. Να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στο δύσκολο έργο που έχουν. Ξεκινά μια νέα εποχή όταν θα λειτουργήσει το μέτρο και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Είναι όλα δύσκολη περίοδος αυτή για την προσπάθεια που ξεκινά λόγω της πανδημίας. Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι”.

Το live streaming της συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε η εταιρεία «Life Events ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ»

ΟΑΣΘ

ΟΑΣΘ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.