Σ.Βούλτεψη: Εάν εμβολιαστούν οι παράνομοι μετανάστες δεν θα απελαθούν!

Από τους 38.000 αλλοδαπούς που μένουν σε καταυλισμούς έχουν εμβολιαστεί οι 11.500

Στοιχεία για τον εμβολιασμό των μεταναστών επιχείρησε να δώσει  η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Όπως είπε από τους συνολικά σχεδόν 38.000 μετανάστες που διαμένουν σε  καταυλισμούς, (από τους 70.000 και πλέον χιλιάδες αφού οι περισσότεροι τις έχουν εγκαταλείψει) έχουν εμβολιαστεί οι 11.500.

Άλλοι 6.000 έχουν υποσχεθεί στις… Αρχές ότι θα κοιτάξουν να εμβολιάσουν με την πρώτη ευκαιρία μόλις οι υποχρεώσεις τους, τους το επιτρέψουν. Από τους 38.000 σχεδόν 14.000 είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών, δηλαδή  προσεχώς με την ελληνική υπηκοότητα και έχουν νοσήσει ως τώρα μέχρι 3.000 άτομα.

«Σε ποσοστά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας νοσήσαντες και ανήλικους είμαστε καλά» είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

READ MORE «Φωτιά» βάζει έρευνα του καρδιοχειρουργού Steven R Gundry: Αυξημένος κίνδυνος καρδιακών επεισοδίων από τα εμβόλια mRNA

«Πάντως υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει παρά έμμεση με την έννοια ότι γνωρίζουν πως θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αν παρουσιαστούν κρούσματα, δηλαδή οι “Δομές” θα κλείσουν για να μην υπάρξει διασπορά» ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στους παράνομους μετανάστες, που είτε δεν έλαβαν άσυλο, είτε έλαβαν απορριπτικό και –υποτίθεται- πως είναι προς απέλαση αλλά που δεν πρόκειται ποτέ να απελαθούν.

Η υφυπουργός χωρίς να δώσει κάποιον αριθμό για το πόσοι μπορεί να είναι αυτοί, (αφού πρακτικά αγνοούν οι Αρχές) διαβεβαίωσε πάντως ότι και εκείνοι μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς να κινδυνεύουν να συλληφθούν φυσικά, ούτε και να απελαθούν βέβαια.

Με λίγα λόγια δεν έχουμε ιδέα πόσοι παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά όσοι και να βρίσκονται αν εμβολιαστούν δε θα απελαθούν.

Παραδέχτηκε ότι αποτελεί ζήτημα που επιτείνεται και από την απουσία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος επιστροφών και απελάσεων για το οποίο η χώρα μας πιέζει να υπάρξει κεντρικά με απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.