Ομολογία αποτυχίας για τις συντάξεις

Εσπευσμένα ο ΕΦΚΑ προκηρύσσει 14μηνες συμβάσεις για 100 άτομα ώστε να βοηθήσουν στον υπολογισμό τους

Τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 100 άτομα και διάρκεια σύμβασης 14 μήνες για την εκκαθάριση των περίπου 350.000 εκκρεμών συντάξεων ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

Συνιστά μια παραδοχή της αποτυχίας των πρωτοβουλιών που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως η πιστοποίηση ιδιωτών που αποδείχθηκαν τελικά απειροελάχιστοι μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος, κι ενώ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης λείπουν αυτή τη στιγμή περίπου 1.400 εργαζόμενοι.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι από σήμερα Σάββατο έως τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου (με την παρέλευση ολόκληρης της ημέρας) και η προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών και της εκτυπωμένης αίτησης πρωτότυπα υπογεγραμμένης, από σήμερα έως την 1η Δεκεμβρίου, με τον ΕΦΚΑ να σημειώνει ότι το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος της ταχυδρομικής αποστολής.

Η ανακοίνωση για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου βρίσκεται αναρτημένη και στον διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα (www.efka.gov.gr), ενώ επισημαίνεται ότι η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά και στη συνέχεια να εκτυπωθεί, να υπογραφεί με φυσική υπογραφή και να σταλεί ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.

Εν τω μεταξύ, ο ΕΦΚΑ δημιούργησε μια νέα ειδική πλατφόρμα, προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για την ανάθεση από τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους ή δικαιοδόχους προς τους πιστοποιημένους επαγγελματίες της απονομής της σύνταξής τους.

Χρήστες της ειδικής πλατφόρμας είναι:

α) οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι ή δικαιοδόχοι,

β) τα φυσικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών και

γ) οι αρμόδιοι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ.

Μέσω της πλατφόρμας παρέχονται οι ακόλουθες δυνατότητες για την επιτάχυνση της απονομής των συνταξιοδοτικών παροχών:

α) η παρακολούθηση της πορείας του έργου που ανατέθηκε σε πιστοποιημένο επαγγελματία,

β) η υποβολή αίτησης αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης,

γ) η διαχείριση ραντεβού των πιστοποιημένων επαγγελματιών,

δ) η καταχώριση των βεβαιώσεων και σχεδίων απόφασης τις οποίες συντάσσει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας,

ε) η τήρηση και η επικαιροποίηση του μητρώου πιστοποιημένων επαγγελματιών.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.