Εξοργιστικές συμπεριφορές αρνητών – Μιλούν για «πόλεμο» – Τι απαιτούν από τους γιατρούς

Την ώρα που η πανδημία τσακίζει την κοινωνία και την οικονομία με χιλιάδες σπίτια να έχουν βυθιστεί στο πένθος χάνοντας μέλη τους, το κίνημα των αρνητών δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, δυσχεραίνοντας ακόμη και την λειτουργία των νοσοκομείων που θυμίζουν «πεδίο μάχης».

Εξαντλημένοι από τον πόλεμο με τον κοροναϊό οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν και την παραφροσύνη των αρνητών που είτε τους βρίζουν, είτε αρνούνται να διασωληνωθούν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους.

Μέγα ερώτημα, που διατυπώνουν δικαίως και γιατροί, είναι το γιατί πηγαίνουν ή μεταφέρουν στα νοσοκομεία τους συγγενείς τους, αφού δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια στερώντας κρεβάτι, αλλά και χρόνο με τον γιατρό, από έναν άνθρωπο που επίσης έχει ανάγκη από περίθαλψη, την οποία όχι μόνο επιθυμεί να λάβει, αλλά ευγνωμονεί και τους ανθρώπους που θα του την προσφέρουν.

Κατά καιρούς οι γιατροί έχουν περιγράψει τις ανοησίες που ακούν από τους αρνητές, ενώ στις παράλογες και επικίνδυνες απαιτήσεις που διατυπώνουν είναι, όπως αποκαλύπτει γιατρός του ΕΣΥ στο MEGA, να μην αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου του συγγενή ή του δικού τους ανθρώπου η διάγνωση covid για να μην ταφεί με τις ειδικές συνθήκες που επιβάλονται.

Δηλαδή ενώ με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους έχουν συμβάλλει τα μάλα στο «να καταλήξει στον τάφο» επιθυμούν να τον νεκροφιλήσουν, να τον κλάψουν και να τον πενθήσουν με βάση τα έθιμα.

Αν είχε εμβολιαστεί, φορούσε μάσκα, έκανε τεστ ώστε να διαγνωστεί εγκαίρως ότι έχει μολυνθεί, ο άνθρωπος τους μπορεί να είχε σωθεί και να ζούσε, αλλά όλα αυτά τα απορρίπτουν αφού μπορεί να «αλλοιωθεί το DNA τους» και να «γίνουν παιχνίδια στα χέρια ξένων σκοτεινών δυνάμεων» όπως όλοι οι υπόλοιποι, τα πρόβατα όπως αποκαλούν όσους έχουν εμβολιαστεί και τηρούν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Αρνητές… της πραγματικότητας

Ακόμη και όταν οι άνθρωποι τους καταλήγουν ολομόναχοι. Πιέζουν, απειλούν και απαιτούν από τους γιατρούς να γράψουν άλλη αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό για να μην γίνει η ταφή με τους κανονισμούς που επιβάλλει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Δεν επιθυμούν να αναγράφεται η διάγνωση covid στο πιστοποιητικό θανάτου για να μην ταφούν με τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει ο κανονισμός του ΕΟΔΥ για να τηρηθούν τα παλιά έθιμα. Δεν θέλουν να ταφεί με τους κανονισμούς τους καινούριους που πρέπει να είναι σε κλειστή σακούλα και να μπει μέσα με ειδικό τρόπο» ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ του Γενικού Κρατικού Νικαίας Ηλίας Σκοπελίτης.

Στους 20 μήνες πανδημίας, οι γιατροί έχουν αναλάβει και τον άτυπο ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ ασθενών και συγγενών.

Όμως ειλικρινά πέρα από κάθε λογική είναι τα περιστατικά ακραίων συμπεριφορών από ολόκληρες οικογένειες που νοσούν βαριά με κορονοϊό και νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο.

«Εάν τύχει κάποιος από αυτούς να καταλήξει παραμένουν άταφοι για πάρα πολύ καιρό προκειμένου να συνέλθουν οι συγγενείς για να παραβρεθούν ή μας ζητάνε άρρωστοι οι οποίοι νοσηλεύονται και μάλιστα πολύ βαριά να υπογράψουμε και να φύγουν για να πάνε στην κηδεία» πρόσθεσε ο κ. Σκοπελίτης.

«Ο πόλεμος με την κυβέρνηση» και «όλοι εσείς τα πρόβατα»

Με αναρτήσεις στα social media αρνητες κανουν λόγο για πολεμο που μόλις ξεκίνησε με την κυβερνηση. Αποκαλούν τους υπόλοιπους που εμβολιάζονται και τηρούν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία «πρόβατα».

Κομπάζουν δε γιατί βρίσκουν τρόπους να παραβιάζουν τα μέτρα. Όπως ακούγεται να λέει περιχαρής μια νεαρή στο βίντεο, μπήκε από την πισω πόρτα στο νοσοκομείο, παρακάμπτοντας τους κανονισμούς.

Οι θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα, βρήκαν εύφορο έδαφος δυστυχώς τη στιγμή που 17.000 άνθρωποι είναι οι νεκροί του κορονοϊού και 575 παλεύουν για μια ανάσα στις εντατικές μονάδες της χώρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.