Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει απόψε ο πρωθυπουργός – Κανένας περιορισμός στους εμβολιασμένους, ενώ οι ανεμβολίαστοι στα… σπίτια τους!

Έρχεται μονομερής απόφαση της Ελλάδας: Υποχρεωτική η τρίτη δόση για να δοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στονεμβολιασμό, την τρίτη δόση στις μεγάλες ηλικίες αλλά και τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους ανεμβολίαστους θα επικεντρωθούν οι σημερινές έκτακτες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμένεται σήμερα να αναφερθεί σε νέα μέτρα -προς το παρόν-, αλλά η πρόθεσή του είναι να κάνει επίκληση στο συναίσθημα ώστε όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να σπεύσουν.

Στα… σπίτια τους οι ανεμβολίαστοι!

Ο πρωθυπουργός θα εμμείνει στους περιορισμούς για τουςανεμβολίαστους, και θα πει ότι θα συνεχιστούν με στόχο να πιεστούν όσο περισσότεροι γίνεται να κάνουν το εμβόλιο.Μάλιστα, στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα έχουν πρόσβαση στους σε εσωτερικούς χώρους, οπότε θα περάσουν τις μέρες των γιορτών στο σπίτι τους και όχι σε καταστήματα εστίασης και χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους.

Η σημασία της τρίτης δόσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρώτο πλάνοθέλει να εξηγήσει ο ίδιος στους πολίτες την ανάγκη για την 1η αλλά και την 3η δόση του εμβολίου, και τη στρατηγική της κυβέρνησης να μη λάβει νέα μέτρα αλλά να δώσει έμφαση στην αύξηση των εμβολιασμών. Θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες γιαεμβολιασμό με την 1η αλλά και την 3η δόση.

Σύνδεση πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση

Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την τελευταία είδηση που αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, και το πώς τελικά η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί μονομερώς σε σχέση με τις υπόλοιπεςευρωπαϊκές χώρες, και να συνδέσει την κατοχή του με την υποχρεωτική πραγματοποίηση της τρίτης δόσης.

Σήμερα οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Σήμερα αναμένονται και οι ανακοινώσεις των ειδικών για τα ενδεχόμενα μέτρα και περιορισμούς που πρέπει να παρθούν προκειμένου να μειωθούν κρούσματα και θάνατοι. Οι εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγωνθέλουν την πανδημία να βρίσκεται στην κορύφωσή της και να εκτονώνεται τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν από τις γιορτές.

«Θα πάμε σε μια κορύφωση των κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, αλλά η κορύφωση των διασωληνώσεων και των θανάτων θα έρθει 2-3 εβδομάδες αργότερα»δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης. «Η αύξηση που βλέπουμε είναι στα 200-300 κρούσματα επιπλέον από αυτά που έχουμε σήμερα. Άλλες μέρες θα είναι λίγο πάνω από τα 8.000, άλλες γύρω στα 7.000 και άλλες κάτω από τα 7.000. Πάντως, στις γιορτές θα έχουμε μια αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών», επισήμανε.

Ενοχλημένος από κυβερνητικά στελέχη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως είναι ενοχλημένος από κάποια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία παρουσιάζουν πολλές και διαφορετικές θέσεις αναφορικά με τα μέτρα και τη στρατηγική της κυβέρνησης, κάτι που«θολώνει» το μήνυμα προς τους πολίτες.

Αλέξης Τσίπρας «απαντά» μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα παραχωρήσει δημόσια δήλωση στα ΜΜΕ, μετά το αποψινό διάγγελμα Μητσοτάκη. Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε δικές του ανακοινώσεις, μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.