Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χημικά μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Σκηνικό έντασης επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, όλα ξεκίνησαν μετά τις 20:00 όταν ομάδα ατόμων, με ορμητήριο το ΑΠΘ, άρχισε να πετάει μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ. Την ίδια στιγμή, άλλα άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Από την επίθεση πήρε φωτιά η Βόρεια Πύλη και έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ εστία φωτιάς βρίσκεται και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι κουκουλοφόροι πετούσαν αρχικά αντικείμενα προς το οδόστρωμα και λίγο αργότερα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Δείτε τις εικόνες:

Θεσσαλονίκη επεισόδια

Θεσσαλονίκη επεισόδια

Σημειώνεται πως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς “αστακός”, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο.

Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.