Θεοδωρακοπούλου: Αρνητές του εμβολίου το 90% των ασθενών – Ζητούν βοήθεια στο «παρά πέντε»

Για τις περιπτώσεις ασθενών που αντιδρούν στη διασωλήνωσή τους, μίλησε η Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, απευθύνοντας παράλληλα δραματική έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να ανοσοποιηθούν κατά της Covid-19.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να εμβολιαστεί ο κόσμος, τους παρακαλούμε, σε λίγο δεν θα αντέξουμε και εμείς και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τους περιθάλψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως σχεδόν το 90% των ασθενών  είναι αρνητές του εμβολίου.

Η κ Θεοδωρακοπούλου, η οποία από το Αττικό Νοσοκομείο βρίσκεται πλέον εθελοντικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε την ζωή της 52χρονη που αρνιόταν την διασωλήνωση, δήλωσε πως αρκετοί από αυτούς τους ασθενείς δεν πείθονται και ζητούν βοήθεια από τους γιατρούς όταν φτάνουν στο «παραπέντε» και είναι οριακή η κατάσταση τους.

«Το αίσθημα της δύσπνοιας είναι τραγικό και όταν πάσχει το αναπνευστικό του ασθενούς είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται οξυγόνο και όταν φτάνει στο παραπέντε τότε καλεί βοήθεια γιατί καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να μάχεται ο ίδιος και επειδή αισθάνεται ότι φεύγει», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Η κ. Θεοδωρακοπούλου, επισήμανε πως η αντίδραση του αρνητή, δημιουργεί ταλαιπωρία τόσο στον ίδιο, όσο και σε όλο το σύστημα, με αποτέλεσμα ορισμένοι να καταλήγουν να διασωληνωθούν καθυστερημένα γιατί χρειάζεται να γίνει μια ολόκληρη διαδικασία προκειμένου να επιτρέψουν στους γιατρούς να το κάνουν και μετά φτάνουν στα νοσοκομεία εντελώς «διαλυμένοι».

«Στην συνέχεια κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουμε κάποιους από αυτούς και να αντιμετωπίσουμε και την άρνηση των συγγενών που ενημερώνουμε και είναι επίσης αρνητές των εμβολίων και έχουν την ίδια λογική με τον ασθενή» δήλωσε η ίδια.

Παράλληλα, μίλησε για την πίεση στα νοσοκομεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό που να μπορεί να συνδράμει στη μάχη αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.