Εξαδάκτυλος: Είμαστε σε πόλεμο σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Η προαναγγελία επίταξης ιδιωτών «δεν βοηθά την προσέλευση οικειοθελώς» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στη χθεσινή προαναγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για επίταξη από Δευτέρα» είπε χαρακτηριστικά και διαμήνυσε ότι «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια των νοσοκομείων γεμίζουν».

«Οι ιδιώτες δεν βρίσκονται σε διακοπές και ο καθένας έχει δεκάδες ασθενείς να φροντίζει αποτρέποντας επιπλέον βάρος στα νοσοκομεία» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και το προσωπικό δυσεύρετο παγκοσμίως»

«Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και το προσωπικό δυσεύρετο παγκοσμίως» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Η έλλειψη αναισθησιολόγων κυριαρχεί στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια γεμίζουν. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στον κορονοϊό σε ευθεία σύγκρουση και να θυμόμαστε ότι όποιος νοσηλεύεται με κορονοϊό απωθεί κάποιον άλλον με περιστατικό μη covid να βρει κλίνη» εξήγησε.

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο ειδικά σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία»

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο ειδικά σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία» συγκλονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. «Οι περισσότερες διασωληνώσεις αφορούν ανεμβολίαστους και τις αντιμετωπίζουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι επί 20 μήνες που και είναι λιγότεροι από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συνδράμουμε από τον ιδιωτικό τομέα. Μαγική λύση δεν υπάρχει» είπε και προειδοποίησε ότι «αν συνεχίσει το κύμα να διογκώνεται δεν έχουμε άλλες δυνατότητες».

«Κατέρρευσαν συστήματα όπως αυτά της Νέας Υόρκης, το βρετανικό και το ιταλικό. Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αύριο συνεδριάζει για σειρά προτάσεων εντατικοποίησης της εμβολιαστικής εκστρατείας», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και δεν απάντησε στην ερώτηση για περαιτέρω μέτρα, λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό να δίνουμε στη δημοσιότητα τις ατομικές μας απόψεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.