«Βόμβα» για νέο lockdown από πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου

Η Άννα Μαστοράκου τονίζει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία θα είναι καθοριστική για την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων

Με δυσπιστία παρακολουθούν οι πολίτες τις διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης ότι δεν θα επιβάλλουν νέο lockdown στη χώρα, καθώς μέχρι στιγμής, οι ίδιοι διέψευσαν τους εαυτούς τους ουκ ολίγες φορές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στην επικοινωνιακή πολιτική προσπαθώντας να δημιουργήσει καθησυχασμό και αίσθημα ασφάλειας (σ.σ. ασχέτως αν δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά έως τώρα).

Με τα κρούσματα της πανδημίας να εκτοξεύονται, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς να αυξάνονται, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τα νέα μέτραπου εξετάζονται αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες, ωστόσο η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο δραματική. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των κυβερνόντων τα μέτρα του lockdown επιβλήθηκαν με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχάσουμε, ούτε το γεγονός ότι παρά το ότι η κυβέρνηση γνωρίζει με αναλυτικά στοιχεία που δίνει το ΕΣΥ, την κατάσταση που επικρατεί, επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα, ειδικοί της επιστημονικής κοινότητας, κάνουν λόγο για δραματικές προβλέψεις τον χειμώνα, ενώ κάποιοι από αυτούς είτε προτείνουν ένα νέο lockdown, είτε εκφράζουν φόβους ότι θα είναι αναπόφευκτο.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» εξέφρασε τον φόβο της για την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών: «Έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια»αναφέρει και προσθέτει ότι οι πολίτες «δεν έχουν πάρει ακόμα στα σοβαρά τον κορωνοϊό».

«Εάν φτάσουν στο κόκκινο στα νοσοκομεία…»

Μάλιστα, η κα. Μαστοράκου χαρακτηρίζει «οικονομικά σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέο «λουκέτο», ωστόσο όπως αναφέρει η ίδια, με το φορτίο που έρχεται από τα Βαλκάνια,πιθανόν το νέο lockdown να είναι αναπόφευκτο: «Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία,πράγμα πολύ πιθανό αφού ήδη το ποσοστό νοσηλειών covid σε κλινικές κορωνοϊού είναι στο 57% και στο 89% σε άλλες κλίνες, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση. Ο υπεροκορεσμός του ΕΣΥ θα το καθορίσει.Η ανατροπή εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, δείχνει ότι πολύ γρήγορα η πίεση θα είναι μεγάλη. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Φοβάμαι μήπως υποχρεωθούμε σε ένα νέο lockdown. Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια, στα οποία ανήκουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μην κλείσει τα πάντα η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει. Το απεύχομαι» σημείωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.