ΕΟΔΥ: 10.000 παιδιά κόλλησαν κορωνοϊό σε μία εβδομάδα

Σχεδόν 10.000 κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται σε παιδιά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με την εβδομάδα εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω διάστημα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 9.604, αποτελώντας το 22% (-12% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,39% σε σύνολο 1.805.427 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,48% σε σύνολο 2.298.907 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,05%. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.519, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.491. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.69.

«Δεν θα κλείσουν τα σχολεία»

Πάντως, όσον αφορά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, έκανε λόγο για φημολογίες που δεν έχουν βάση.

«Οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό.

Τα σχολεία δεν θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.