Κορωνοϊός – Σε ισχύ από αύριο τα νέα υγειονομικά μετρά – Πουθενά χωρίς τεστ οι ανεμβολίαστοι

Νέα μέρα ξημερώνει αύριο για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι δε θα μπορούν ουσιαστικά να κινηθούν χωρίς πρώτα να έχουν τεσταριστεί.

Μόνο με αρνητικό rapid ή PCR τεστ θα μπορούν να πηγαίνουν σε μεικτούς χώρους εστίασης, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Με self-test τα παιδιά

Με self-test θα μπορούν να εισέρχονται σε χώρους διασκέδασης, κομμωτήρια και λιανεμπόριο παιδιά και έφηβοι μέχρι 18 ετών.

Ελεύθερη είσοδο οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν μόνο σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Μπαράζ ελέγχων

Σαρωτικούς ελέγχους θα πραγματοποιούν μεικτά κλιμάκια σε όλη τη χώρα σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία. Αυστηρά πρόστιμα και λουκέτο περιμένει όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Θα τηρήσουν πιστά τα μέτρα λένε οι καταστηματάρχες παρόλο που τονίζουν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα να ελέγχουν τους πολίτες.

Δύο rapid ή μοριακά τεστ εβδομαδιαίως θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.