Νίκησε ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO (BINTEO)

«Είναι μια πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε», δηλώνουν οι λιμενεργάτες

Νίκησε ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO!

Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα του πολυήμερου αγώνα στην COSCO όπως ανακοινώθηκε στο συλλαλητήριο τόσο της Αθήνας όσο και του Πειραιά από τους εκπροσώπους του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε συνθήματα και χειροκροτήματα.

Η εξέλιξη είναι νίκη για τους λιμενεργάτες που από την πρώτη στιγμή έδωσαν τη μάχη για να επιστρέφουν σώοι σπίτια τους οι εργαζόμενοι.

Η COSCO αναγκάστηκε να δεχτεί και να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων! Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και με τη μαζικοποίηση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ! Είναι μια πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε, δηλώνει η ΕΝΕΔΕΠ.

Από το βήμα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων της COSCO η εργοδοσία έστειλε δεσμευτικό κείμενο στο υπ. Εργασίας για 5άρες πόστες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών και δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Πρόκειται για μια πρώτη νίκη, υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη.

Καταιγισμός χειροκροτημάτων στον Πειραιά για τη νίκη των λιμενεργατών

Σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανακοίνωσε ότι η εργοδοσία κάτω από την πίεση της οργανωμένης πάλης αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τα λόγια του το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» δόνησε την ατμόσφαιρα.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.