Σαρηγιάννης: Αναπόφευκτο το σελφ τεστ και στους εμβολιασμένους

Σήμα κινδύνου για την έξαρση της πανδημίας εκπέμπουν οι ειδικοί, που προβλέπουν ότι όλοι οι δείκτες αναμένεται να αυξηθούν και ζητούν τη λήψη μέτρων.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα τα κρούσματα «μπορεί να διπλασιαστούν», να ανέλθουν, δηλαδή στα 10.000 ημερησίως και «οι θάνατοι να γίνουν γρήγορα 60 και 100».

Η κορύφωση του τρέχοντος κύματος εκτιμάται ότι θα έρθει στις 8-15 Νοεμβρίου. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι οι εκτιμήσεις του «δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Η έξαρση της πανδημίας, όπως είπε στον Real Fm Θεσσαλονίκης, οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού αλλά και στον διπλάσιο ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, έναντι της αρχικής παραλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι χρειάζεται να αυξηθούν τα self test και στους εμβολιασμένους, κάτι που όπως είπε «θα είναι αναπόφευκτο» για να σταματήσουμε τη διασπορά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.