ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:Λύση στους εργαζομένους δύο ταχυτήτων στις συγκοινωνιακές εταιρίες

Την υπογραφή νέας ΣΣΕ το προσεχές διάστημα για τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις που δέχτηκε το υπουργείο από όλες τις πλευρές για την διαφορετική αντιμετώπιση των εργαζομένων στις συγκοινωνιακές εταιρίες και τον διαχωρισμό των απασχολουμένων στην Αθήνα από τους συναδέλφους τους της Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα μη μισθολογικά κόστη.

Ο κ. Παπαδόπουλος απέδωσε τη μη αναφορά στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ στην ανυπαρξία ΣΣΕ ύστερα από την απόρριψή της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούσε να παραταθεί μια σύμβαση που δεν υπάρχει.

Ο υφυπουργός δεν απάντησε, πάντως, στην κριτική που δέχτηκε το υπουργείο τόσο από την αντιπολίτευση αναφορικά με τη νέα παράταση που δόθηκε αυτήν τη φορά έως το τέλος Μαρτίου 2022 στη δυνατότητα του ΟΑΣΑ να προσφεύγει στη διαδικασία απευθείας αναθέσεων ακόμα και για τις υποδομές του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με την επίκληση της πανδημίας, η οποία υπάρχει σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, δεν υφίσταται επί της ουσίας δικαιολογία δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον το επιχείρημα του αιφνιδιασμού και υπήρχε ο χρόνος για την ακολούθηση της κανονικής και προβλεπόμενης διαδικασίας προμηθειών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.