Το πένθος για τη Φώφη Γεννηματά αναβάλλει τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, δε θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την Τετάρτη, ημέρα που θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά με τιμές εν ενεργεία υπουργού και ο κόσμος θα πει το τελευταίο αντίο στη μοναδική γυναίκα αρχηγό που είχε μέχρι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί και στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

► Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νομό Πέλλας αποφασίστηκε στο μεταξύ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων νέου κορονοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.