Αλή Πασάς ο… αναμορφωτής!

Σήμερα αρχίζει στα Γιάννενα (πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσα και τα γράμματα), υπό την αιγίδα της επιτροπής της κυρίας Γιάννας, συνέδριο αφιερωμένο στον σφαγέα του ηπειρωτικού λαού Αλή Πασά.

Να συγχαρώ την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικώς τον κ. Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του αίσχους.

Ευχόμενος πλήρη αποτυχία, να προτείνω στους διοργανωτές να σκεφθούν για προσεχείς ημερίδες για τους Εσάτ Πασά και Μαζάρ Ντίνο, αρχηγό των Τσάμηδων που κατέσφαξαν τους 49 προκρίτους της Παραμυθιάς, για τη συμβολή τους στην ειρήνη και πρόοδο της περιοχής. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και αναθέματα για τους Σουλιώτες, τον Σαμουήλ, τους Μποτσαραίους, τους Τζαβελαίους και γενικώς για όλους εκείνους που αντιστάθηκαν στους Οθωμανούς αναμορφωτές.

Ακόμα, στα αμέσως προσεχή σχέδια των Αληπασαλάγνων θα πρέπει να είναι και το γκρέμισμα του μνημείου του χορού του Ζαλόγγου. Στη θέση του μπορούν να στήσουν το άγαλμα κάποιου ράπερ. Αργότερα να τιμηθούν και οι νεότεροι χειρουργοί Αρης Βελουχιώτης, καπετάν Ερμής, Μπελογιάννης και Μακαρόνας. Η ελληνική Ιστορία είναι γεμάτη ήρωες…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.