Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του – Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Άνοιξε πριν από λίγο η μία εκ των πέντε διαθηκών που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, στη διαθήκη του ο μεγάλος συνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του και δεν του αφήνει κάποιο σημαντικό περουσιακό στοιχείο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει ως τελευταία επιθυμία του, ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού «Mikis Radio» που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη.

Μίκης Θεοδωράκης

Σύμφωνα με το MEGA, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Στη διαθήκη του, ο Μίκης Θεοδωράκης ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό γιος του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εν λόγω άντρα, προκειμένου να μη μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στον συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιολογική συγγένεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.