Δικαστές και εισαγγελείς κατά της κυβέρνησης για την εισφορά αλληλεγγύης

Αποφασισμένη να διεκδικήσει δικαστικά την αναστολή καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά το αδιέξοδο της πρόσφατης συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

«Πρόκειται για έναν φόρο που επιβάλλεται πλέον αντισυνταγματικά στην συνεπέστερη κατηγορία φορολογουμένων παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη. Είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο το οποίο χωρίς καμία δικαιολογητική βάση επιβαρύνει το τρέχον έτος μόνο τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο δημόσιο την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από τον συγκεκριμένο φόρο τα κέρδη των μεγάλων εταιριών» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των δικαστών και εισαγγελέων.

Μάλιστα έχουν θέσει το ζήτημα και με υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως βούληση της Κυβέρνησης είναι η πλήρης και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που επιδιώκεται ανάλογα και με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο να καταστεί εφικτή το 2023.

Η διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναμένεται να προσφύγει στα δικαστήρια, εφόσον δεν ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση το αίτημα αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας ούτε με τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 τότε θα διεκδικήσουμε τις αξιώσεις μας δικαστικά.

(…) Η Ένωση θα αναμένει μέχρι την οριστική κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕνΔΕ, προειδοποιώντας ευθέως την κυβέρνηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.