Πιστοποιητικά, μέτρα και… ουρές στην επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα

Άνοιξαν τις πύλες τους ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ. Ξεκινούν τα μαθήματα δια ζώσης για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Επιστροφή με μέτρα για τους φοιτητές καθώς ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα δια ζώσης. Οι φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ προσήλθαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ανά χείρας.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ τοποθετήθηκε ελεγκτής του Πανεπιστημίου ο οποίος «σκανάρει» τα απαραίτητα έγγραφα και στη συνέχεια επιτρέπει τους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.

Παρόμοιο σκηνικό ελέγχων υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών.

Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια, όπως αναφέρει το thestival.gr, ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων.

Εξαιτίας των ελέγχων σχηματίστηκαν ουρές με τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Στέλιο Κατρανίδη, να καθησυχάζει τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.