Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά της αξιολόγησης – Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται κατά της αξιολόγησης και αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο. Πραγματοποιούν δε, 24ωρη απεργία, με τα σχολεία να είναι κλειστά σήμερα. Οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

κίνηση-Αθήνα

Στη συγκέντρωση δεν καλούν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πάτρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με σύνθημα «όχι» στην αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ και μαθητές, έχουν συγκεντρωθεί σύμφωνα με το thesstoday.gr στο άγαλμα Βενιζέλου διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, της οποίας τυπικά η παράταση έληξε την Παρασκευή. Σήμερα εκδικάζεται η έφεση που έχουν ασκήσει οι ομοσπονδίες στην πρωτότυπη απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την ως «παράνομη».

εκπαιδευτικοί- Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει κηρύξει 24ωρη απεργία η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Θεσσαλονίκης. «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι συνεχίζουν τους αγώνες για τα δικαιώματα των παιδιών και των εργαζομένων. Παράνομη είναι η κυβέρνηση», τόνισε η κ. Στεφανίδου.

Σημειώνεται ότι αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, με προορισμό τα δικαστήρια και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στους δρόμους είναι οι εκπαιδευτικοί και στην Πάτρα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του thebest.gr, ενώ σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο και στα Χανιά, σύμφωνα με το zarpanews.gr

εκπαιδευτικοί- Πάτρα

εκπαιδευτικοί - Πάτρα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.