Έτσι απάντησε ο Δήμαρχος Οινουσσών στις προκλήσεις Ακάρ – ΦΩΤΟ

Στο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός έδειξε τον εκνευρισμό του για την παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, στις Οινούσσες και σε άλλες ακριτικές περιοχές. Αναφερόμενος στις Οινούσσες, μίλησε  για “πρόκληση” και δήλωσε : “Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια”.

Συμπλήρωσε δε πως η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία για διάλογο σε στρατιωτικό επίπεδο.

Και τα τουρκικά ΜΜΕ όμως έκαναν λόγο για “προκλήσεις” από πλευράς της Αθήνας, συνεχίζοντας την ανθελληνική ρητορική τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες, τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για “προκλήσεις” και κάνουν λόγο για “προκλητική” πόζα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας “με φόντο την Σμύρνη”.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα ξανά πίσω από προκλήσεις: Πραγματοποίησε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη”.

Αντίστοιχα, το φιλο-κυβερνητικό κανάλι “Α Χαμπέρ” μεταδίδει ότι “Σκάνδαλο στη Σμύρνη από την Ελλάδα! Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία”.

Μερίδα του Τύπου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θέλησε να δώσει μήνυμα από το… τουρκικό, όπως το χαρακτηρίζει, νησί που “έχουν καταλάβει οι Έλληνες”.

δήμαρχος οινουσσών απαντά σε ακάρ

Η απάντηση του Δημάρχου Οινουσσών στον Ακάρ

Ο Δήμαρχος Οινουσσών ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία μια τεράστια ελληνική σημαία από το νησί και έγραψε: “Ενοχλημένος” κι ο Χουλουσί Ακάρ για τις Οινούσσες! Υπομονή…έχουμε πολλά ακόμη σχέδια για τις Οινούσσες”.

Ακάρ Οινούσσες

Η αναφορά Δένδια στις Οινούσσες

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας στη Βουλή αναφέρθηκε στο θέμα.

Όπως είπε, η Τουρκία “το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, έχει διατυπώσει μια ακόμα καινούργια ‘σκέψη’ που είναι πέρα από τα όσα απίστευτα έλεγε μέχρι τώρα, ισχυριζόμενη πως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου συνιστά όρο της εθνικής κυριαρχίας επί αυτών των νησιών!”

“Δηλαδή, πως εάν δεν είναι αποστρατικοποιημένα τα νησιά αυτά δεν είναι ελληνικά! Και διαμαρτυρήθηκε όταν Έλληνας υπουργός έβγαλε φωτογραφία σ’ ένα από αυτά τα νησιά εδώ και λίγες ημέρες!” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.