Προωθείται άλλο «μοντέλο lockdown»: Μετατρέπεται η γενική απαγόρευση σε… υποχρεωτικότητα!

Τι ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου

Κυβέρνηση και επιστήμονες εκφράζουν την άποψη ότι θα έχουμε να διαχειριστούμε έναν δύσκολο, πανδημικό χειμώνα, χωρίς παρελάσεις και Χριστούγεννα. Ωστόσο, οι κυβερνώντες προσπαθούν να καταστήσουν σαφές πως δεν θα ξαναπάμε σε καθολική απαγόρευση με τη μορφή που ξέραμε μέχρι χθες, δηλαδή κλειστά μαγαζιά και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οικονόμου: «Δεν θα ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το ξέραμε»

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακλείσει η χώρα με lockdown όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά και με πολλά ερωτήματα για το τι σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κυβερνητικό του επιτελείο.

«Η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. Η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση η οποία είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την Πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι: «Με τις πολιτικές μας, όσες ήδη εφαρμόζουμε και όσες σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε σύντομα, δίνουμε λύσεις που αποδίδουν. Κατορθώσαμε, σε συνεργασία με την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα, να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό. Δεν αρκούμαστε σε αυτό. Επιδιώκουμε την πληρότητα, την πλήρη λειτουργία όλων των όψεων της ζωής».

Παράλληλα, ανέφερε για τους εμβολιασμούς πως, η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση που είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την πατρίδα.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η τρίτη δόση θα γίνεται 6 μήνες μετά από την πρώτη δόση αν πρόκειται για το μονοδοσικό ή τη δεύτερη αν πρόκειται για τα υπόλοιπα εμβόλια.

Τι είπε ο Οικονόμου για την Αμυντική Συμφωνία

«Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται από τις στρατιωτικές συμμαχίες μας. Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία, αλλά και ένα ιστορικής σημασίας βήμα», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ δήλωσε ότι η συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη βουλή και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε εξαιρετικό κλίμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές. «Είμαστε απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες, όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.