Πως Σαμαράς – Μέρκελ – Σόιμπλε παγίδευσαν την Ελλάδα ώστε η Γερμανία να δημεύσει την Ελληνική Περιουσία το 2015

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν να απαντήσουν στα fake news του Άδωνη Γεωργιάδη, που είπε ότι η Μέρκελ έριξε τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή δεν δέχθηκε το Υπεραταμείο. Πρώτον, ο Αντώνης Σαμαράς το έσκασε, δεν τον έριξε κανένας, γιατί ήδη από το καλοκαίρι του 2014, η οικονομία είχε εκτροχιαστεί και έπρεπε το 2015 να κλείσει μαύρη τρύπα 80δις και 13δις στις συντάξεις. Δεύτερον δεν ήθελε το Υπερταμείο, που να ανήκει στην Ελληνική Βουλή, γιατί είχε στήσει άλλο, Γερμανικό Ταμείο με τον Σόιμπλε στο Λουξεμβούργο.

Ο Αντώνης Σαμαράς με Μέρκελ και Σόιμπλε είχαν στήσει “Ταμείο” στο οφσορ Λουξεμβούργο με σκοπό να τορπιλίσουν την διαπραγμάτευση (και το πέτυχαν) και να πάρουν οι Γερμανοί την Ελληνική περιουσία

Το Λουξεμβούργο είχε κατοχυρωθεί τον Δεκέμβρη του 2014, περίπου ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ως η έδρα του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου για το οποίο η γερμανική πλευρά και ειδικά ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έδειχνε και δείχνει τόσο… επίμονο ενδιαφέρον! Όπως προκύπτει από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ.Φύλλου 3234 και ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2014, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, ευρέως γνωστό στη Γερμανία και τους Εταίρους ως «IFG-Greek SME Finance S.A με αριθμό μητρώου Β 186984), είχε την έδρα του στο Λουξεμβούργο.

Την νύχτα της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, ο Σαμαράς είχε παγιδεύσει την Ελλάδα, ώστε στην περιπτωση που περνούσε η θέση Σόιμπλε για GREXIT, η Γερμανία θα δήμευε στο Λουξεμβούργο περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, Αυτός ήταν και ο λόγος που παρενέβη, ο Ολάντ υπερ της Ελλάδος και τελικά ευτυχώς δημιουργήθηκε το Υπερταμειό και η περιουσία πέρασε στον έλεγχο της Ελληνικής Βουλής για 99 χρονια.

Ενημερωτικό σημείωμα τότε του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Η συνολική δέσμευση των επενδυτών (μέχρι σήμερα) για χρηματοδότηση και των τριών υπό-ταμείων αφορά ποσά άνω των € 500 εκατ.: (€ 350 εκατ. Ελληνικό Δημόσιο, € 100 εκατ. KfW, € 50 εκατ. Όμιλος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, € 30 εκατ. Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, € 30 εκατ. Ίδρυμα Ωνάση). Το IfG όμως είναι ανοικτό και επιδιώκει να προσελκύσει και άλλους ιδιώτες επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την κεφαλαιακή του διάρθρωση.

Τα πρώτα € 200 εκατ. έχουν ήδη διατεθεί στο πρώτο υπό-ταμείο που ήδη λειτουργεί το “IfG – Greek SME finance SA” για τα δανειακά κεφάλαια (χρηματοδότηση) των ΜΜΕ από την KfW και την Ελληνική Δημοκρατία (μέσω ΕΤΕΑΝ)».

Σε ότι αφορά στην έδρα του IFG, η επίσημη απάντηση ήταν: «Η επιλογή αυτή έγινε για λόγους ευελιξίας και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για τη λειτουργία αντίστοιχων θεσμών. Περαιτέρω επελέγη για τη διευκόλυνση επενδυτών τρίτων χωρών, πλην της Ελλάδας, να χρηματοδοτήσουν το IfG και, εμμέσως, την ελληνική οικονομία, που είναι και το ζητούμενο. Στην πραγματικότητα αυτό που έχει τελικά περισσότερη σημασία είναι ότι το IfG θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και θα επενδύει σε ελληνικές επιχειρήσεις»

Άρα ο Αντώνης Σαμαράς είχε παγιδεύσει την Χώρα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε, γιατί έγερνε και ήταν μπόσικος, και συμφώνησε στη δέσμευση και «αξιοποίηση» ελληνικής δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις., όπως ακριβώς ο ίδιος έκανε με το ΤΑΙΠΕΔ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.