Εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού κάθε χρόνο προανήγγειλε ο CEO της Pfizer Α.Μπουρλά! – «Οι μεταλλάξεις δεν θα εξαφανιστούν»

Ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά υποστήριξε πως είναι αρκετά πιθανό να εμβολιαζόμαστε κατά του κορωνοϊού κάθε χρόνο, εάν θέλουμε να επιστρέψουν στην «κανονικότητα».

«Το πιο πιθανό σενάριο κατ’ εμέ είναι ότι, επειδή ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και οι μεταλλάξεις δεν θα εξαφανιστούν, θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο αλλά μένει ακόμα να το δούμε. Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα» είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο ABC.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «μέσα στον επόμενο χρόνο πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς»

«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους καινούριες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αλλά θα κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο» πρόσθεσε ο Μπουρλά.

Σχετικά με την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και μετά την έγκρισή της από το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για ηλικιωμένους και ευάλωτους, ο Μπουρλά είπε ότι είναι «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Α.Μπουρλά επιβεβαιώνει γι’ ακόμη μια φορά τα όσα έχουμε τονίσει εδώ και πολλούς μήνες στο pronews.gr ότι δηλαδή θα χρειάζεται εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού κάθε λίγους μήνες ή έστω κάθε χρόνο. Κάτι που διεγείρει ερωτήματα σχετικά με τα «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Όσοι δηλαδή δεν κάνουν για ένα χρόνο το εμβόλιο τους θα σταματούν να έχουν το πάσο Covid-19; Όσοι είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν για να πάνε στην εργασία τους (υγειονομικοί) θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο αλλιώς θα απολύονται; Πώς ακριβώς θα είναι η νέα «κανονικότητα» στην οποία ο Α.Μπουρλά μας υπόσχεται πως θα επιστρέψουμε του χρόνου;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.