Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Στους δρόμους ο κόσμος στο Ηράκλειο – Ζημιές σε κτίρια – Δύο εγκλωβισμένοι (φώτο)

Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 9:17 στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με νέες πληροφορίες υπάρχουν δυο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι. Επί τόπου σπεύδουν σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο εκτιμά τη δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ. Δέκα λεπτά αργότερα έγινε μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και ακολούθησε μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος της ισχυρής δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και σύμφωνα με μαρτυρίες είχε μεγάλη διάρκεια με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να βγει έντρομος στους δρόμους του Ηρακλείου, ενώ και τα παιδιά στα σχολεία βρίσκονται στις αυλές.

Βράχια έπεσαν στον δρόμο, ένα παλιό κτίριο έχει καταρρεύσει ενώ σοβάδες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές και στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. 

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως έπεσαν δύο εκκλησίες στα Μεσαρά.

 

Δείτε εικόνες που δημοσιεύουν τα τοπικά ΜΜΕ

Εικόνες από το Αρλακοχώρι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Google news logo Α

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.