Ανεξήγητη πρεμούρα της κυβέρνησης με την τρίτη δόση

Ως… μνημείο κακής επικοινωνιακής διαχείρισης μιας εμβολιαστικής καμπάνιας σε καιρό πανδημίας θα διδάσκονται σε λίγα χρόνια οι ανακοινώσεις της Μαρίας Θεοδωρίδου και του Μάριου Θεμιστοκλέους για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου!

Ένας κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πάει ένα βήμα παρακάτω και να ισχυριστεί πως, στην πραγματικότητα, τέτοιου είδους ανακοινώσεις μοιάζουν με… βούτυρο στο ψωμί των αντιεμβολιαστών. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος μια ανακοίνωση που συνιστά στον κόσμο τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, χωρίς η επιτροπή εμβολιασμών να παραθέτει μια σειρά δεδομένων ή επίσημων μελετών που να αποδεικνύουν την ασφάλεια και, κυρίως, τη σημασία της;

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια χώρα όπου τέσσερις στους 10 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι, το αντιεμβολιαστικό κίνημα γιγαντώνεται, ενώ τα κυβερνητικά αλαλούμ με το εμβόλιο της AstraZeneca και τα μπρος πίσω της επιτροπής έχουν προκαλέσει ανασφάλεια στους πολίτες.

Το πιο ανησυχητικό

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι πως η επιτροπή κινείται χωρίς την έγκριση των ευρωπαϊκών οργανισμών. Και αν αυτό θα έμοιαζε λογικό για μια χώρα όπως η Γερμανία, για την Ελλάδα, που αρνιόταν την εισαγωγή των μονοκλωνικών διότι δεν είχε την έγκριση των θεσμών, η άρον άρον χορήγηση της τρίτης δόσης χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ γεννά ερωτήματα και δημιουργεί προβληματισμούς.

Το βασικό όμως είναι πως ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου οι δύο βασικοί ομιλητές, δηλαδή η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας,οδηγήθηκαν σε αντιφατικές δηλώσεις αναφορικά με την τρίτη δόση.

Από την πλευρά της η Μαρία Θεοδωρίδου, για να δικαιολογήσει την έκτακτη απόφαση για την αναμνηστική δόση, δήλωσε πως «μετά τους 6-8 μήνες η προστασία από τα εμβόλια πέφτει», ενώ ο Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως «πλήρως εμβολιασμένος είναι αυτός που έχει λάβει και τις δύο δόσεις». Κοινώς, το ερώτημα που θέτει μια μεγάλη μερίδα πολιτών, οι οποίοι πιστεύουν στην ανάγκη των εμβολίων, είναι αν εξακολουθούν να είναι ασφαλείς έξι με οκτώ μήνες μετά τον εμβολιασμό τους ή όχι. Κι αν όχι, τότε πάμε σε λογική «ανοσίας της αγέλης»;

Αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος

Δυστυχώς, οι ανακοινώσεις για την αναμνηστική δόση γέννησαν περισσότερα ερωτήματα παρά έδωσαν απαντήσεις στον κόσμο. Αυτό που γίνεται αντιληπτό και επιβεβαιώνει όσα γράφτηκαν και στο χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας», είναι πως, μπροστά στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και την έλευση του τέταρτου κύματος, η κυβέρνηση τρέχει να σώσει την κατάσταση με την αναμνηστική δόση.

Εξάλλου, κάτι τέτοιο παραδέχθηκε χθες και ο καθηγητής της Κρήτης, Γιώργος Τζανάκης, την ίδια ώρα που σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Θεμιστοκλέους παραδεχόταν πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα… βαλτώνει.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.