Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία στο αυτοκίνητο του τράπερ

Τα συντρίμμια της Porsche βρίσκονται σε μάντρα αυτοκινήτων στη Γλυφάδα, όπου μετέβησαν σήμερα ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του τράπερ και άνδρες της Τροχαίας.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Παναγιώτης Μαδιάς, αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία που έγινε στο αυτοκίνητο, που έχει μεταμορφωθεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Mad Clip: Ο στόχος της αυτοψίας

Στόχος της έρευνας, όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Tlive» ήταν “να προσπαθήσουμε μέσω του διαγνωστικού μηχανήματος να επέμβουμε στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, σε όλες τις ηλεκτρονικές παραμέτρους, να πάρουμε χρήσιμα και εκμεταλλεύσιμα στοιχεία ώστε να ερευνηθεί, εάν κατά τη στιγμή της εκτροπής και της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στον μεταλλικό ιστό του φωτιστικού στύλου ήταν ενεργοποιημένο ή όχι το σύστημα αντισπίν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για το σύστημα που επεμβαίνει διορθωτικά σε όποιον τροχό πάει να γλιστρήσει και επαναφέρει το αυτοκίνητο μέσα στα όρια του οδοστρώματος.

mad clip τροχαίο

Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία για τα λάστιχα του αυτοκινήτου

Σε ό,τι αφορά τα λάστιχα που “φορούσε” η Porsche του Mad Clip, ο Παναγιώτης Μαδιάς ανέφερε ότι η ημερομηνία παραγωγής τους ήταν η 28η Δεκεμβρίου 2020 και είχαν αρκετό χρόνο ζωής.

Πρόκειται για ελαστικά semi slick, που προορίζονται για αυτοκίνητα που κινούνται σε στεγνό οδόστρωμα, ανέφερε.

“Εάν προκύψει από τη δικογραφία ότι ελάχιστο χρόνο πριν το σημείο εκτροπής του αυτοκινήτου υπήρχαν νερά πάνω στο οδόστρωμα, αυτό σημαίνει ότι επηρέασαν τα μέγιστα για την εκτροπή του οχήματος. Τα συγκεκριμένα ελαστικά θα πρέπει να προθερμαίνονται. Ανακτούν μεγάλες τεχνικές ικανότητες καλής πρόσφυσης πάνω στο οδόστρωμα όταν ζεσταθούν. Εάν λίγο πριν έχουν πατήσει νερά, από την εξάτμιση, την κίνηση και τη θερμοκρασία έχει κρυώσει το πέλμα και χάνει μεγάλο ποσοστό πρόσφυσης πάνω στο οδόστρωμα”, συμπλήρωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

mad clip τροχαίο

Mad Clip: “Δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κανείς, ακόμη και με προστατευτική στολή”

Οι εικόνες που μετέδωσε η εκπομπή από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο προκαλούν σοκ, καθώς έχει “τσαλακωθεί” η καμπίνα σε τέτοιο βαθμό που “ακόμα και προστατευτική στολή να φορούσαν δεν υπήρχε καμία περίπτωση να επιβιώσει κανείς”, όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Μαδιάς.

Σε αυτό το σημείο, εξήγησε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του Mad Clip επήλθε κατά κύριο λόγο από τη ρήξη των ζωτικών του σπλάχνων. Ανέφερε πως η πρόσκρουση στην κολόνα διήρκεσε ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να συμπληρώσει: “Εκείνη τη στιγμή αναπτύχθηκαν πάνω από 55-60 τόνοι δύναμης. Δεν υπήρχε περίπτωση, οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να είχε, με οποιονδήποτε εποχούμενο να ζήσει”.

Mad Clip: Λύθηκε το μυστήριο με τον χρυσό σταυρό και το κινητό του

Στο μεταξύ, μπήκε “τέλος” στο θρίλερ με τον χρυσό σταυρό και το κινητό τηλέφωνο του Mad Clip, που αναζητούσε επί 18 ημέρες η οικογένειά του.

Ο χρυσός σταυρός, μεγάλης αξίας, και το κινητό του 34χρονου τράπερ εντοπίστηκαν στις λαμαρίνες της Porsche, που, μετά το δυστύχημα, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Σημειώνεται πως ο χρυσός σταυρός ήταν δώρο συγγενή του Mad Clip και η αξία του εκτιμάται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Τα δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του τράπερ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.