Η σημερινή σημιτική ΝΔ δεν είναι η Γαλάζια παράταξη

Δεξιός! Αυτός ο πολιτικός όρος αναφερόταν κυρίως σε πολιτικές αντιλήψεις και πολιτικές θέσεις που χαρακτήριζαν πολίτες της ελληνικής κοινωνίας και οι οποίες χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές. Χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές από την “προοδευτική” αλλά και δογματική αριστερά!

Ωστόσο αυτή η κατηγορία των πολιτών της κοινωνίας μας, οι “δεξιοί” δηλαδή, αποτελούσαν την μεγάλη μερίδα της μεσαίας αστικής τάξεως. Των φιλήσυχων πολιτών, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιάρηδων, όλων εκείνων που διαφύλατταν την ιστορική εθνική κληρονομιά, την αγάπη στην Ορθόδοξη πίστη, εκείνων που σφυρηλατούσαν την κοινωνία με την προάσπιση των ηθών, των εθίμων, των πατροπαράδοτων παραδόσεων της ελληνικής κοινωνίας!

Αυτόν τον πολιτικό χώρο κάλυπτε ο “Ελληνικός Συναγερμός” που ιδρύθηκε το 1951 από τον Στρατάρχη και μετέπειτα Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο. Μετά τον θάνατο του Παπάγου, ο “Ελληνικός Συναγερμός” διαλύθηκε το 1956 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Με την επάνοδό του στην Ελλάδα μετά την πτώση των Συνταγματαρχών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία!

Που μπορεί την εποχή εκείνη να χαρακτηρίστηκε πως έφερε αέρα εκσυγχρονισμού στην “γαλάζια παράταξη”, ωστόσο η ΝΔ συνέχισε να υπερασπίζεται όσα υπερασπιζόταν ο “Ελληνικός Συναγερμός” και η ΕΡΕ! Δηλαδή συνέχισε η ΝΔ να είναι ένα συντηρητικό κοινωνικά κόμμα, με φιλελεύθερο οικονομικά προφίλ, αλλά και προσηλωμένο στην Ορθοδοξία!

Άλλωστε, ποιος ξεχνάει την δυναμική ΟΝΝΕΔ, την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που υπερήφανα τραγουδούσε:

Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
Να `ρθεις σαν άνοιξη να διώξεις τα χιόνια
Να τραγουδούν στα δέντρα πάλι τ’ αηδόνια

Ο ουρανός θα `ναι γαλάζιος και πάλι
Απ’ το βοριά ως το πιο νότιο ακρογιάλι
Και στην ψυχή μας θα υπάρχει γαλήνη
Γιατί η καρδιά αγάπη μέσα της κλείνει

Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
Μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία
Ζήτω η Ελλάδα
Ζήτω η θρησκεία
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία

Εμείς το μίσος την κακία ξεχνάμε
Και το συμφέρον όλων πάντα κοιτάμε
Για εμάς τα χρώματα δεν έχουν αξία
Γιατί πιστεύουμε πατρίδα και θρησκεία

Μετάλλαξη της ΝΔ προς τον νεοφιλελευθερισμό επί Κυριάκου Μητσοτάκη…

Μετά τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή, ακολούθησαν στην προεδρία του κόμματος, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Μέχρι την εκλογή στην προεδρία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι προηγούμενου αρχηγοί της “γαλάζιας παράταξης”, μπορεί να έκαναν πιο προοδευτικό το κόμμα, απλώνοντάς το ιδεολογικά και στο χώρο του Κέντρου, αλλά τη ΝΔ εξακολουθούσε να τη διακρίνει η συντηρητικότητα, η μετριοπάθεια, αλλά και ο ευρωπαϊκός δημοκρατικός πλουραλισμός, ως συνέπεια της ένταξης της Πατρίδος μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα! Ωστόσο η κεντροδεξιά πλέον ΝΔ, εξακολουθούσε να συγκινεί την μεσαία αστική τάξη της ελληνικής κοινωνίας, αφού ήταν ο θεματοφύλακας όλων των ελληνικών παραδόσεων, προασπιστής της Ορθοδόξου Πίστεως!

Ωστόσο όλα αυτά άλλαξαν με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρεία της ΝΔ και ακολούθως στην πρωθυπουργία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αργά αλλά σταθερά μετάλλαξε τη ΝΔ, μετατρέποντάς την σε έναν ιδεολογικό και πολιτικό αχταρμά, που δεν έχει αρχή και τέλος!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εξελέγησαν με αυτοδυναμία, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων! Ο οποίος άδραξε την ευκαιρία κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, υφαρπάζοντας την ψήφο του σε μια πολύ ευαίσθητη χρονική περίοδο, όπου ο λαός μας έβραζε από αγανάκτηση για την “Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψε η προοδευτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (145 Βουλευτές) και κάποιοι άλλοι πολιτικοί Εφιάλτες (οκτώ τον αριθμό)!

Την εποχή εκείνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, έσχιζαν τα ιμάτιά τους, υποσχόμενοι πως θα καταργήσουν την εμετική “Συμφωνία των Πρεσπών” που παραχωρούσε στους Σκοπιανούς, το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό της Μακεδονίας μας! Για τον λόγο αυτό συμμετείχαν σημερινοί Υπουργοί της ΝΔ στις λαοσυνάξεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας και κατά της “Συμφωνία των Πρεσπών”! Κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις και βγάζοντας “υπερήφανα” selfie με τα κινητά τους με  Έλληνες πολίτες, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη! Όπως κάποιοι “υπερπατριώτες” σαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη!

Αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ!

Κύριε Τασούλα, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ευάγγελου Αβέρωφ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους εκλεγμένους Βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι κοπίασαν στις περιφέρειές τους στην συγκέντρωση ψήφων και με τις οποίες η ΝΔ βγήκε πρώτη και αυτοδύναμη, έχει κυβέρνηση με τους μισούς Υπουργούς, Υφυπουργούς και Συμβούλους του στο Μέγαρο Μαξίμου, ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη! Του ολετήρα Κώστα Σημίτη, του “κακού ΠΑΣΟΚ” δηλαδή!

Λες και τον πιάνει κρύος ιδρώτας με την σκέψη ότι ηγείται αυτού του κόμματος, που αν μπορούσε θα του άλλαζε και όνομα! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά, από την στιγμή που δεν αντιδρούν οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς!

Οι οποίοι ανέχονται έναν πολιτικό μουσαφίρη να κάνει κουμάντο στην “γαλάζια παράταξη”, προδίδοντας τους ίδιους, αλλά και τους προηγούμενους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας!

Οι οποίοι ανέχονται να είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που το 1989 εκλέχτηκε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ (Κομμουνιστικής Νεολαίας του ΚΚΕ), το 1991 προσχώρησε στο Συνασπισμό της αριστεράς και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ! Πιθανώς θα τρίζουν – τουλάχιστον – τα κόκκαλα του Ευάγγελου Αβέρωφ, ε κύριε Τασούλα;

Βράζει ο λαός κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, βράζει η Κ.Ο της ΝΔ…

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε να διχάσει την Ελλάδα μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολίου κατά του Covid-19! Αυτός, και οι Κομμουνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ κατά την περίοδο του συμμοριτοπόλεμου, ή έστω του εμφυλίου κατά τους προοδευτικότερους!

Και όπως έγραφα την Τρίτη:

Για άλλη μια φορά ένας Πρωθυπουργός ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό με τα χονδροειδή ψέματά του! Αλλά δυστυχώς γι΄ αυτόν ο ελληνικός λαός έχει πλέον ξυπνήσει για τα καλά! Αντιλαμβάνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διχάζει τον λαό μας με πρόσχημα την επιδημία του Covid-19. Όπου με τις αναστολές εργασίας του ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων διαλύει το ΕΣΥ! Όπου με την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, αποδυναμώνει την αμυντική ισχύ προστασίας της χώρας από την επιθετικότητα του Ρ. Τ. Ερντογάν! Όπου μεταλλάσσει την “γαλάζια Παράταξη” σε “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, αφού η μισή κυβέρνηση της ΝΔ “ακούει” τυφλά στον ολετήρα πρώην Πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ!

Μετά δε και το τελευταίο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη, που την “έπεσαν” σκληρά οι απολυμένοι των λιπασμάτων Καβάλας στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντελήφθη την οργή του λαού που σιγά – σιγά μετατρέπεται σε μίσος!

Αλλά δεν βράζει μόνο ο ελληνικός λαός κατά αυτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Σημίτη, βράζει και η Κ.Ο. της ΝΔ!

Σε αυτόν λοιπόν τον κακό χαμό προωθείται – σύμφωνα με υψηλότατη πηγή μου – η διάσπαση της ΝΔ! Αφού πιστεύω αυτής της πολιτικής κίνησης, είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδρανοποιεί όλη τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ! Από την στιγμή που κανένας από αυτήν την δεξιά πλευρά δεν θεωρείται από τον Πρωθυπουργό, ικανός να στελεχώσει την κυβέρνηση! Έτσι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μέρους της Κ.Ο. της ΝΔ ήταν η υπουργοποίηση του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη!

Αναζητώ να μάθω όμως, αν παίζει ρόλο σε αυτήν τη διάσπαση ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος! Αν εμπλέκονται οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς!

Μικρή χώρα φίλοι μου η Ελλάδα και σύντομα, πολύ σύντομα, πιστεύω θα μάθουμε!

Διαλύστε τώρα αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Αλλά ο πολιτικός και ιδεολογικός κατήφορος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει σταματημό!

Προ ολίγων ημερών ήλθε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ψήφιση, ψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κείμενο που θέλει να δώσει έμφαση στην ελεύθερη κυκλοφορία και στα οικογενειακά δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, όπου το ψήφισμα αναφέρει ότι οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συναφθεί σε οποιοδήποτε κράτος μέλος θα πρέπει να αναγνωρίζονται σε όλα τα κράτη μέλη με ομοιόμορφο τρόπο! Δηλαδή, όπως για τα ετερόφυλα ζευγάρια!

Αυτό το ψήφισμα τελικά εγκρίθηκε με 387 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 123 αποχές!

Έτσι πλέον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβάλλει ότι οι πολίτες των μελών – κρατών της ΕΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκούν πλήρως τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας σε όλα τα μέλη – κράτη της ΕΕ!

Ταυτόχρονα εγκαλούνται Ουγγαρία, Ρουμανία και Πολωνία και τους υπενθυμίζεται πως ο Νόμος της Κομισιόν υπερισχύει των νόμων των κυβερνήσεων των κρατών τους!

Σε αυτό το ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, ζήτησε τα μέλη του να απέχουν της ψηφοφορίας!

Ωστόσο οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν απείχαν και ψήφισαν ΝΑΙ εκτός του Μανώλη Κεφαλογιάννη που δεν προσήλθε στην ψηφοφορία και της Άννας Ασημακοπούλου που απείχε!

Κατά τα λοιπά, οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απείχαν, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν ΝΑΙ και ο μόνος που καταψήφισε ήταν ο Ευρωβουλευτής της “Ελληνικής Λύσης”!

Από όλα αυτά εξάγονται τα παρακάτω ερωτήματα:

Αυτήν την ΕΕ οραματίστηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες όταν ίδρυαν την ΕΟΚ; Δηλαδή ήθελαν εκείνοι, οι νόμοι της Κομισιόν να υπερισχύουν των νόμων των κρατών – μελών; Ήθελαν να χάνουν τα μέλη – κράτη την ανεξαρτησία τους, την αυτοτέλειά τους;

Όχι βέβαια, για δεν κυριαρχούνταν από φασιστικά αισθήματα!

Γιατί οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως και αγνόησαν την εντολή του ΕΛΚ; Του συντηρητικού συνασπισμού όπως λέγεται;

Μα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις έγινε Πρωθυπουργός, οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ήταν οι ΛΟΑΤΚΙ!

Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα τα παραπάνω:

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την μετάλλαξη του κόμματος, μετατρέποντάς το σε Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, εντελώς ξένο προς την ιδεολογία της ΝΔ που γνωρίζαμε! Αυτό τελικά δεν είναι κεντροδεξιό κόμμα, αλλά ένα κακέκτυπο πολιτικό μόρφωμα!!

Σημείωση πρώτη:

Ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι οι παρακάτω (8):

Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Ασημακοπούλου. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης εκλέχτηκε με τη ΝΔ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρακάτω (6):

Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέκος Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά.

Ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ είναι οι παρακάτω (2):

Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης.

Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι οι παρακάτω (2):

Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Αλαβάνος.

Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι οι παρακάτω (2):

Αθανάσιος Κωνσταντίνου και Γιάννης Λαγός (ο οποίος είναι φυλακισμένος, δεν του επέτρεψαν να ψηφίσει και βρίσκεται σε απεργία πείνας. Επίσης έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από την Χ.Α).

Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης είναι ο Εμμανουήλ Φράγκος!

Σύνολο 21 Ευρωβουλευτές!

Σημείωση δεύτερη:

Οι 8 Βουλευτές εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ που κύρωσαν την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς (σήμερα Γ.Γ. Αθλητισμού στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη), Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.