Παπαευαγγέλου: Δυσοίωνη η στασιμότητα στους εμβολιασμούς

Έκκληση προς τους ενήλικους πολίτες άνω των 55 ετών να σπεύσουν και ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού απηύθυναν την τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, όσο και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η Μίνα Γκάγκα απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, υποστηρίζοντας πως μπορεί να έχει πάει καλά μέχρι στιγμής, αγγίζοντας το 63% σε πανελλήνιο επίπεδο, ωστόσο, πρέπει να εμβολιαστεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού.

«Πάνω από το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο», είπε προσθέτοντας πως «ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες» και έκανε έκκληση ειδικά στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν.

Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές όπως η Πιερία αλλά και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Παπαευαγγέλου: Συστηματοποιούνται οι έλεγχοι έναντι της Covid 19

Η αλλαγή της πολιτικής ελέγχων έναντι του κορωνοϊού, με τη συστηματοποίηση των rapid test, των μοριακών τεστ αλλά και των self test, θα οδηγήσει μοιραία σε καταγραφή αύξησης των κρουσμάτων.

Η διενέργεια των self test συμβάλλει αποτελεσματικά στην επιτήρηση της πανδημίας, όπως υπογράμμισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, λόγω της εντατικής αύξησης των διενεργούμενων self test από τους μαθητές, μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται αύξηση των καταγραφόμενων κρουσμάτων.

Η ίδια επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι σε άτομα που είτε είναι ανεμβολίαστα είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως είπε, στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Πιερίας παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Η κυρία Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 55 ετών, λέγοντας ότι η στασιμότητα που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας είναι δυσοίωνη.

Στον αντίποδα, εξήρε τη στάση των εφήβων που σπεύδουν να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.