ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΕ ΚΑΡΤΑ του ΚΚΕ! Ήρθανε άλλες εποχές!

Όλοι οι παλιοί στο γραφείο που θυμόμαστε και άλλα χρόνια σήμερα νιώσαμε μια συγκίνηση να μας διαπερνά. Είδαμε την κάρτα του ΚΚΕ που καλεί τους φίλους του να πάνε στα γραφεία της Νομαρχιακής στην Ι. Σταΐκου 2 για να πάρουν σε καλή τιμή βιβλία αφιερωμένα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Και τι να δούμε πάνω στην αφίσα; Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Ολοφάνερο, καθαρό και ξάστερο! Είναι εκεί, κάτω από τις ημερομηνίες και το μέρος και κάτω από τα σύμβολα του κόμματος! Ενα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Δεν θυμόμαστε άλλη φορά να έχουν δει κάτι τέτοιο σε αφίσα του ΚΚΕ.

Τι άλλο να συμβεί για να πειστούμε ότι οι εποχές άλλαξαν κι ότι τίποτε δεν είναι όπως στα νιάτα μας; Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τα λέμε όλα αυτά με κακία. Τα λένε γιατί πολύ χαιρόμαστε που και το ΚΚΕ απέκτησε τον δικό του κοσμικό χαρακτήρα!

Και μη φανταστεί κανείς ότι πάνω στο δέντρο υπάρχουν τίποτε σφυροδρέπανα για διακοσμητικά ή τίποτε τέτοια περίεργα,σαν εκείνα του υπουργού Παππά που έβαλε γύρω από την Φάτνη εργάτες να κάνουν μερεμέτια.

Η διακόσμηση είναι λιτή και απέριττη όπως ταιριάζει στο ΚΚΕ. Και στην κορυφή υπάρχει και ένα αστέρι, κανονικότατα. Φυσικά, με λίγη φαντασία, μπορεί κάποιος να πει ότι είναι το αστέρι του διεθνισμού…

η συντακτική εορταστική μονάδα

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.